Χωρίς μισθό 1 εκατ. εργαζόμενοι -Χωρίς σύνταξη 350.000 δικαιούχοι - iefimerida.gr

Χωρίς μισθό 1 εκατ. εργαζόμενοι -Χωρίς σύνταξη 350.000 δικαιούχοι

Χωρίς μισθό 1 εκατ. εργαζόμενοι -Χωρίς σύνταξη 350.000 δικαιούχοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κι αν το δώρο των Χριστουγέννων θα έπρεπε να είχε καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου, τουλάχιστο ένα εκατομμύριο και πλέον εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι από ένα μήνα μέχρι και ένα χρόνο, ενώ περισσότεροι από 350.000 συνταξιούχοι περιμένουν την σύνταξή τους, έχοντας καταθέσει τους φακέλους τους εδώ και μήνες.Οπως γράφει και το capital.gr από τη μία πλευρά οι εργοδότες χρησιμοποιούν κάθε τρόπο για να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση στην πληρωμή των μισθών ή και στη μη καταβολή του δώρου και από την άλλη το Δημόσιο απλώς καθυστερεί, με τους επικεφαλής των ταμείων και τους αρμόδιους του υπουργείου Εργασίας να υποστηρίζουν ότι από του χρόνου θα είναι καλύτερα.

Στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι υπό τον φόβο της ανεργίας, δέχονται ακόμη και συμβολικά ποσά, αντί μισθού ή ακόμη και τρόφιμα ή κουπόνια αντί δώρου.

Τι συμβαίνει με τους συνταξιούχους

Περισσότεροι από 350.000 συνταξιούχοι θα μείνουν –όπως και τόσους μήνες– χωρίς σύνταξη και τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβάλλει, δεν έχουν ακόμα εγκριθεί. Για το δημόσιο, το κόστος συνταξιοδότησης όλων όσων περιμένουν στην ουρά, αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ.

Πηγη: capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ