Παρέμβαση Σαμαρά μετά τη «θύελλα» για τα πρόστιμα-σοκ της Εφορίας - Επανεξετάζεται η διάταξη - iefimerida.gr

Παρέμβαση Σαμαρά μετά τη «θύελλα» για τα πρόστιμα-σοκ της Εφορίας - Επανεξετάζεται η διάταξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκάλεσε η διάταξη σχετικά με τα πρόστιμα - σοκ για ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στις τάξεις και κυβερνητικών βουλευτών η επίμαχη διάταξη, υπήρξε τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά στον Γιάννη Στουρνάρα από τις Βρυξέλλες, με το οποίο ζήτησε την άμεση επανεξέτασή της.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού μετέφεραν την έκπληξή του για την κατάθεση της εν λόγω διάταξης αλλά και τη διαφωνία του για το περιεχόμενό της. Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή, ο Πρωθυπουργος δεν ήταν ενήμερος για τη διάταξη. «Και βέβαια δεν γνώριζε» , ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, καθώς όπως είπε, προκειται για λεπτομέρειες στο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Ήδη ο Πρωθυπουργός είναι σε διαβουλεύσεις με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τους νομικούς του συμβούλους και βουλευτές με αντικείμενο την επανεξέταση των προστίμων για την εκπρόθεσμη καταβολη ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν στο 30%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ