Φυλάκιση με αναστολή στον πρώην δήμαρχο Πολίχνης για παράβαση καθήκοντος - iefimerida.gr

Φυλάκιση με αναστολή στον πρώην δήμαρχο Πολίχνης για παράβαση καθήκοντος

Φυλάκιση με αναστολή στον πρώην δήμαρχο Πολίχνης για παράβαση καθήκοντος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, δημοτικός υπάλληλος συνέχισε να εργάζεται και να πληρώνεται παρότι είχε λήξη η σύμβασή του.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον κ. Θεοδωρίδη ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή. Οπως αναφέρει το voria.gr, σύμφωνα με τη δικογραφία ο πρώην δήμαρχος προσέλαβε με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου τον γιο εργοδηγού του δήμου, ως εργάτη γενικών καθηκόντων στον τομέα ευθύνης του πατέρα του. Ομως ο υπάλληλος συνέχισε να απασχολείται και να πληρώνεται κανονικά και μετά τη λήξη της σύμβασης του.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον εργοδηγό πατέρα του υπαλλήλου, ο οποίος ανέφερε καθημερινά τον γιο του στα παρουσιολόγια, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την πληρωμή του. Αντίθετα απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας και η προϊσταμένη της διεύθυνσης διοίκησης προσωπικού του δήμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ