Ο Σαμαράς κόβει τα προνόμια των βουλευτών για αδικήματα «τύπου» Λιάπη - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς κόβει τα προνόμια των βουλευτών για αδικήματα «τύπου» Λιάπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με παρέμβαση του Πρωθυπουργού, βουλευτές που βαρύνονται με αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται εφεξής όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων.

Αφορμή για την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσε η χθεσινή σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα ανασφάλιστο πολυτελές όχημα στο οποίο μάλιστα είχε τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας αφού είχε καταθέσει στην Εφορία τις αληθινές.

Με αφορμή την περίπτωση του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να επεξεργαστεί διάταξη σύμφωνα με την οποία βουλευτές - είτε εν ενεργεία είτε συνταξιούχοι - που θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας (πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, εκβίαση, απάτη κτλ), θα στερούνται όλων των προβλεπομένων ατελειών και προνομίων τους που συνδέονται με τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ