Αριστουργηματική animation ταινία διασκευάζει υποδειγματικά το «Ο γέρος και η θάλασσα» του Χέμινγουεϊ [βίντεο] - iefimerida.gr

Αριστουργηματική animation ταινία διασκευάζει υποδειγματικά το «Ο γέρος και η θάλασσα» του Χέμινγουεϊ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία εξαιρετική κινηματογραφική μεταφορά της περίφημης νουβέλας του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Ο γέρος και η θάλασσα» δημιούργησε ένας κινηματογραφιστής animation ταινιών μικρού μήκους, ονόματι Αλεξάντρ Πετρόφ.

Η ταινία του απέσπασε πλήθος βραβείων σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ του είδους, συμπεριλαμβανομένου του Academy Award for Animated Short Film.

Η δημιουργία του φιλμ έλαβε χώρα εξ ολοκλήρου στο Μόντρεαλ, διήρκεσε δυόμιση χρόνια και χρηματοδοτήθηκε με κεφάλαια Καναδικών, Ρωσικών και Ιαπωνικών εταιρειών.

Το μυθιστόρημα μιλάει για ένα γέρο ψαρά που μόνος και αβοήθητος παλεύει απελπισμένα στον ωκεανό, στα ανοιχτά της Κούβας, με έναν τεράστιο ξιφία.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ολόκληρη την ταινία:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ