Στηρίζει την εκκλησία και μισεί τους γκέι: Γιατί ο Πούτιν δεν έχει καμία διαφορά από τους δεξιούς Αμερικανούς Ρεπουμπλικανούς - iefimerida.gr

Στηρίζει την εκκλησία και μισεί τους γκέι: Γιατί ο Πούτιν δεν έχει καμία διαφορά από τους δεξιούς Αμερικανούς Ρεπουμπλικανούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν παλαιοσυντηρητικός; Είναι ένας από 'μας στον πολιτισμικό πόλεμο για το μέλλον της ανθρωπότητας;», αναρωτήθηκε σε άρθρο του ο γνωστός για τις ακροδεξιές πολιτικές του θέσεις πολιτικός σχολιαστής Πατ Μπιουκάναν, δείχνοντας συμπάθεια προς το πρόσωπο του Ρώσου Προέδρου και ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο εξίσου γνωστός δημοσιογράφος της Daily Beast Ντέβιντ Φρουμ, ο οποίος τουίταρε: «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος, με δεσποτική συμπεριφορά, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι μισεί τους γκέι».

Ωστόσο, η διερώτηση του Μπιουκάναν και η εμπεριεχόμενη σε αυτήν καταφατική του απάντηση δεν πέρασε «στα ψιλά». Σημερινό άρθρο του Άνταμ Τέιλορ στο Business Insider εστιάζει στη μεγάλη αλήθεια που ξεστόμισε ο δεξιός σχολιαστής και η οποία δεν τιμά ούτε τον Πούτιν αλλά ούτε και τους Αμερικανούς συντηρητικούς.

«Ο Πούτιν μοιάζει πραγματικά σε πολλά με τους Αμερικανούς παλαιοσυντηρητικούς», γράφει ο Τέιλορ και συνεχίζει: «Από κοινωνική άποψη, στηρίζει την οργανωμένη θρησκεία (κατά κύριο λόγο την Ορθόδοξη Εκκλησία) και αποτάσσει την γκέι κοινότητα της Ρωσίας, ενώ από οικονομική σκοπιά, επιδιώκει έναν εξισορροπημένο προϋπολογισμό και χαμηλή φορολογία. Τηρεί σκληρή στάση απέναντι στην τρομοκρατία, αλλά την ίδια στιγμή αντιτίθεται σθεναρά στην στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, πράγμα που τον κατατάσσει περισσότερο στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων παρά σε εκείνο των Δημοκρατικών».

Προς επίρρωση των παραπάνω και η διαπίστωση του οικονομολόγου Κλίφορντ Γκάντι, ο οποίος στο βιβλίο του «Mr Putin: Operative in the Kremlin» ανέφερε ότι αν συγκεντρώσει κανείς όλες τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις του Ρώσου Προέδρου, θα αντιληφθεί ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τα μέλη του αμερικανικού «Κόμματος του Τσαγιού» [κόμμα ακροδεξιών σκληροπυρηνικών Ρεπουμπλικάνων].

Συμπέρασμα; Ας μην αφήνουμε να μας παραπλανήσει το γεγονός ότι είναι Πρόεδρος της Ρωσίας, της οποίας τα συμφέροντα συγκρούονται σε πολλά μέτωπα με εκείνα των ΗΠΑ. Από όλες τις απόψεις, οι μεθοδεύσεις του, τα λεγόμενα και οι πράξεις του, οι επιδιώξεις του σε δομικό επίπεδο δεν διαφέρουν από εκείνες των σκληρών Ρεπουμπλικάνων.

Εμποτισμένος με τις αρχές και τη φιλοσοφία της RealPolitik, απροκάλυπτα και προκλητικά ενίοτε εθνικιστής, ο Πούτιν είναι κάποιος που δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για την ενίσχυση και διατήρηση της κρατικής εξουσίας και των σχέσεών της με τους ιδιώτες ολιγάρχες.

Το ότι τα συμφέροντά του συγκρούονται με εκείνα των ΗΠΑ είναι, από αυτή την άποψη, επουσιώδες...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ