Ποια χώρα κερδίζει στην «κούρσα» ταχύτητας του ίντερνετ -«Σαλιγκάρι» η Ελλάδα μπροστά στη Ν. Κορέα - iefimerida.gr

Ποια χώρα κερδίζει στην «κούρσα» ταχύτητας του ίντερνετ -«Σαλιγκάρι» η Ελλάδα μπροστά στη Ν. Κορέα

Ποια χώρα κερδίζει στην «κούρσα» ταχύτητας του ίντερνετ -«Σαλιγκάρι» η Ελλάδα μπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νευρικό χτύπημα των δακτύλων στο γραφείο, βλέμμα που πλανιέται στον απέναντι τοίχο και άσκοπο στριφογύρισμα στην καρέκλα. Οποιος έχει δοκιμάσει να «κατεβάσει» ή να δημοσιεύσει κάτι στο ίντερνετ και βλέπει τη σχετική μπάρα να γεμίζει αργά και βασανιστικά, κάπως έτσι περνά την ώρα του μέχρι να εκτελεσθεί η εντολή. Αν την ίδια ώρα αναρωτιέται πόσοι άνθρωποι στον κόσμο... τραβάνε τα ίδια βάσανα, τώρα μπορεί να το μάθει. Γιατί υπάρχει η απόλυτη «κόντρα» για την ταχύτητα του ίντερνετ.

Στην ιστοσελίδα της η Guardian φιλοξενεί το συγκεκριμένο συγκριτικό τεστ. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει δύο χώρες για μία... αναμέτρηση σε βασικά πράγματα που μπορεί να δοκιμάσει να κάνει κάποιος στο διαδίκτυο.

Η Νότια Κορέα θεωρείται η χώρα με το ταχύτερο ίντερνετ. Μία σύγκριση με την Ελλάδα- στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα- αποδεικνύει πως οι Ασιάτες είναι... τσιτάχ και οι Ελληνες σαλιγκάρια σε αυτό τον τομέα.

Η σύγκριση της Ελλάδας με την Κορέα

«Κατέβασμα» φωτογραφίας 5 ΜΒ

Νότια Κορέα 0.82 δευτερόλεπτα
Ελλάδα 4.93 δευτερόλεπτα

Δημοσίευση βίντεο 50 ΜΒ
Νότια Κορέα 9.52 δευτερόλεπτα
Ελλάδα 5 λεπτά 47.83 δευτερόλεπτα

Παρακολούθηση επεισοδίου σειράς (βίντεο 600 ΜΒ)
Νότια Κορέα 1 λεπτό 38.16 δευτερόλεπτα
Ελλάδα 9 λεπτά 51.13 δευτερόλεπτα

Αν θέλετε να συγκρίνετε τις ελληνικές «επιδόσεις» στο ίντερνετ με μία άλλη χώρα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ