Πώς εξαπλώνεται μία επιδημία: Δείτε την κίνηση της σε παγκόσμιο επίπεδο [βίντεο] - iefimerida.gr

Πώς εξαπλώνεται μία επιδημία: Δείτε την κίνηση της σε παγκόσμιο επίπεδο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγοντας τη λέξη πανδημία, σκεφτόμαστε τα κρούσματα χολέρας και βουβωνικής πανώλης που ξεκλήρισαν την Ευρώπη το Μεσαίωνα. Παρόλο που κάτι τέτοιο φαίνεται πλέον πολύ μακρινό, στην εποχή μας είναι πολύ πιο πιθανό μία επιδημία να μετατραπεί σε πανδημία με ταχύτατους ρυθμούς.

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, οι μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο είναι πολύ πιο εύκολες, γεγονός που θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να συμβάλει στην εξάπλωση μίας επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

O θεωρητικός φυσικός Ντιρκ Μπρόκμαν και η ομάδα του δημιούργησαν ένα μοντέλο προσομοίωσης που παρουσιάζει το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να εξαπλωθεί μια υποθετική επιδημία από άνθρωπο σε άνθρωπο και από πόλη σε πόλη μέχρι να εξελιχθεί σε πανδημία.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζει ο Μπροκμαν, η επιδημία θα εξαπλωνόταν κυρίως μέσω του αεροπορικού δικτύου στις πιο πολυσύχναστες πόλεις και λιγότερο μέσω του οδικού δικτύου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος επιδημία εξάπλωση πανδημία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ