Περιχαρής ο Αβραμόπουλος μετά την επιτυχή δοκιμαστική βολή των S300 στην Κρήτη [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Περιχαρής ο Αβραμόπουλος μετά την επιτυχή δοκιμαστική βολή των S300 στην Κρήτη [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που στην Αθήνα ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποδεχόταν τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Κρήτη γινόταν -με απόλυτη επιτυχία παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες- η πρώτη δοκιμαστική βολή του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S300.

Η βολή έγινε στις 11.58 στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά και στόχος ήταν ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιόμετρων.

Τη βολή παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον Κύπριο ομόλογό του, Φώτη Φωτίου, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτές και αντιπροσωπείες ξένων αποστολών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Μετά το τέλος της βολής, ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στον χώρο εκτόξευσης, για να συγχαρεί τα πληρώματα που πραγματοποίησαν τη βολή, ενώ ανακοίνωσε και τη χορήγηση τιμητικής άδειας.

Εμφανώς ικανοποιημένος για την επιτυχία της βολής ο υπουργός Αμυνας υπογράμμισε πως τα αποτελέσματα της άσκησης αποδεικνύουν ότι τα χρήματα που ξοδεύει ο ελληνικός λαός, σε δύσκολες συνθήκες, για τις ένοπλες δυνάμεις, πιάνουν τόπο.

«Παρακολουθώντας την άσκηση, νοιώθω τη σιγουριά ότι η φύλαξη των συνόρων μας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας είναι σε ικανότητα χέρια», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και απευθυνόμενος στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε εξάλλου πως «η άρτια εκπαίδευσή σας και η ικανότητα συντονισμένης δράσης δείχνει ξεκάθαρα ότι, παρά τους δύσκολους και πιεστικούς δημοσιονομικούς καιρούς, το στρατιωτικό προσωπικό γνωρίζει πώς θα φέρει σε πέρας την αποστολή του για την άμυνα της χώρας».

«Για μια ακόμα φορά», συμπλήρωσε, «επιβεβαιώσατε σε ειδικούς και μη, την αποτρεπτική ικανότητα του στρατεύματος και την ικανότητα να υπερασπίσετε τον εθνικό μας χώρο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από οποιαδήποτε εξωτερική επιβουλή».

«Οι σημερινές άριστες εντυπώσεις από την άσκηση, μου υπαγορεύουν να διαβεβαιώσω τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων ότι και εμείς, ως κυβέρνηση, έχουμε πλήρη επίγνωση της δικής μας αποστολής και της δικής μας ευθύνης απέναντι σας. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια ως κυβέρνηση, σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία, για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μέσα σε ένα περιβάλλον αυστηρό, μέσα σε ένα περιβάλλον, δυστυχώς, περικοπών. Το ότι κρατάμε το εθνικό μας αμυντικό σύστημα όρθιο είναι ένα σπουδαίο, μεγάλης αξίας επίτευγμα. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα μας θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη. Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, είναι όρθια, υπερήφανη, πάντα έτοιμη να ανταποκριθεί στη διεθνή της αποστολή και στον διεθνή σταθεροποιητικό της ρόλο, αλλά και οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται αυτούς τους δύσκολους καιρούς και η πατρίδα μας σίγουρη».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στην παρουσία βουλευτών στη δοκιμή λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι, αυτή την ώρα, αισθάνονται, πέρα και μακριά από τις όποιες μικρές και μεγάλες πολιτικές διαφορές, ότι αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη για την πατρίδα, αλλά και το κοινό μας χρέος να κρατήσουμε αυτή τη χώρα, αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όρθια, υπερήφανη αξιοπρεπή και ισχυρή. Αυτό το μήνυμα ισχύος έστειλε σήμερα η Ελλάδα, αυτό δηλώνει η παρουσία των εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ