Telegraph: Ο νομπελίστας οικονομολόγος του LSE Πισσαρίδης, αποκηρύσσει το ευρώ και ζητά την διάλυση του - iefimerida.gr

Telegraph: Ο νομπελίστας οικονομολόγος του LSE Πισσαρίδης, αποκηρύσσει το ευρώ και ζητά την διάλυση του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια δήλωση βόμβα αναμένεται να προχωρήσει ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής οικονομικών του LSE Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος τάχθηκε κατά του ευρώ λέγοντας πως δημιούργησε μια «χαμένη γενιά» άνεργων νέων και πως πρέπει να διαλυθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail και της Telegraph, ο Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης ο οποίος ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές του ευρώ, αναμένεται να κατηγορήσει σε ομιλία του την Πέμπτη στο London School of Economics το ενιαίο νόμισμα, με το σκεπτικό πως «διχάζει την Ευρώπη» και πως «χρειάζεται δουλειά για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ευρώ στις διεθνείς αγορές και η εμπιστοσύνη που είχαν κάποτε μεταξύ τους τα κράτη της Ευρώπης».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις δύο αγγλικές εφημερίδες, ο Σερ Πισσαρίδης αναμένεται να δηλώσει τα ακόλουθα: «Το ευρώ θα πρέπει είτε να διαλυθεί με έναν ελεγχόμενο τρόπο ή τα κύρια μέλη του θα πρέπει να κάνουν τα αναγκαία το συντομότερο δυνατό, ώστε να το καταστήσουν φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση. Δεν θα πάμε πουθενά εάν συνεχίσουμε με την τρέχουσα γραμμή μιας ad-hoc χάραξης πολιτικής και με ασυνεπείς πολιτικές ελάφρυνσης χρέους. Οι τακτικές που εφαρμόζονται τώρα για να σταθεροποιηθεί το ευρώ κοστίζουν στην Ευρώπη θέσεις εργασίας και δημιουργούν μια χαμένη γενιά μορφωμένων νέων ανθρώπων. Δεν είναι αυτό που μας υποσχέθηκαν οι ιδρυτικοί πατέρες».

Η Telegraph επισημαίνει ότι ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως η Ευρώπη δεν μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που χρειάζονται για να τονώσουν την ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίες, εξαιτίας των μεγάλων διαφορών στις οικονομίες σε όλη την περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ