Ο Τζορτζ Σόρος τους προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο αλλά στη Νάουσα δεν το θέλουν - iefimerida.gr

Ο Τζορτζ Σόρος τους προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο αλλά στη Νάουσα δεν το θέλουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ιδρυμα του μεγιστάνα Τζόρτζ Σόρος προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο για θέρμανση στα σχολεία της Νάουσας αλλά τα μέλη της γενικήε συνέλευσηε των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής αποφάσισαν να το απορρίψουν. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός, τόνισε ότι η δωρεά του ιδρύματος έγινε χωρίς να ζητηθεί κανένα αντάλλαγμα.


Στη γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής αποφασίστηκε να μην γίνει δεκτή η δωρεά, παρά τον κίνδυνο να παγώσουν ξανά οι μαθητές. Επιχείρημά τους το γεγονός ότι είναι ευθύνη του κράτους η συντήρηση των σχολείων, αλλά και οι υποψίες για κίνηση με υστεροβουλία όπως λένε.
«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την 'ευεργεσία' ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ' αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων, Μανώλης Γαλίτης στην «Μακεδονία».
Βέβαια, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η απόφαση των συλλόγων δεν είναι δεσμευτική και τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραληφθεί το πετρέλαιο και να διανεμηθεί στα σχολεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ