Σοκ: Αποκαλύφθηκαν φρικτά βασανιστήρια σε πειραματόζωα στο Imperial College του Λονδίνου [βίντεο] - iefimerida.gr

Σοκ: Αποκαλύφθηκαν φρικτά βασανιστήρια σε πειραματόζωα στο Imperial College του Λονδίνου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Imperial College του Λονδίνου είναι ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως, ωστόσο πρόσφατα βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε ένα σοκαριστικό σκάνδαλο μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που αποδεικνύει ότι στα εργαστήρια του γίνονται φρικτά βασανιστήρια στα πειραματόζωα.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Βρετανική Ένωση για την Κατάργηση των Πειραμάτων σε Ζώα (BUAV), που πραγματοποίησε μυστική έρευνα στο Κολέγιο τραβώντας με κρυφή κάμερα την κατάσταση στο εργαστήριο.

Το ντοκουμέντο περιέχει εξαιρετικά σκληρές εικόνες με τα ποντίκια περιπλανώνται ελεύθερα στον χώρο κατά τη διάρκεια των εργασιών και τους ερευνητές κόβουν το κεφάλι των μωρών με ψαλίδια, να αποκεφαλίζουν ποντίκια με λαιμητόμο ή να σπάνε τον λαιμό τους μετά την ολοκλήρωση των πειραμάτων. Εκτός αυτού, πολλά από τα ζώα λιμοκτονούν και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, εκπρόσωποι του Κολεγίου παραδέχθηκαν δημόσια ότι πως «υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης» και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν αμέσως δράση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ