Financial Times: Η Ελλάδα αντεπιτίθεται, αλλά ο Σαμαράς δεν πρέπει να το παρακάνει με την αντίσταση στην Τρόικα - iefimerida.gr

Financial Times: Η Ελλάδα αντεπιτίθεται, αλλά ο Σαμαράς δεν πρέπει να το παρακάνει με την αντίσταση στην Τρόικα

Financial Times: Η Ελλάδα αντεπιτίθεται
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα αντεπιτίθεται», είναι ο τίτλος του κυρίου άρθρου των Financial Times, η εφημερίδα αναφέρει πως μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να θεωρεί πως έχει στα χέρια του ένα ισχυρό χαρτί να παίξει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Ωστόσο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην το παρακάνει, αφού η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί τον επόμενο χρόνο και η προοπτική της παραμένει εύθραυστη.Παράλληλα στον υπότιτλο του κειμένου ο αρθρογράφος σχολιάζει πως η Αθήνα θα έπρεπε να διαλέγει πιο προσεκτικά τις μάχες της με την Ευρώπη.

Προσθέτει ότι είναι κατανοητό που ο Αντώνης Σαμαράς αισθάνεται την ανάγκη να κάνει επίδειξη δύναμης, καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του συνασπισμού του είναι τώρα εξαιρετικά ισχνή και κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή ενισχύονται λόγω των δεσμεύσεών τους να επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία διάσωσης ή ακόμα και να εγκαταλείψουν το ενιαίο νόμισμα.

«Παρόλα αυτά ο κ. Σαμαράς οφείλει να είναι προσεκτικός ώστε να μην το παρακάνει. Ενώ η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί τον επόμενο χρόνο, η προοπτική της είναι ακόμα εύθραυστη».

Επίσης, σημειώνει το άρθρο, ούτε όλοι οι όροι του πακέτου διάσωσης είναι επιζήμιοι για την ελληνική οικονομία. «Είναι αλήθεια ότι έχει δοθεί υπερβολική έμφαση στη δημοσιονομική προσαρμογή και υπερβολικά λίγη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι στόχοι ήταν κατά κανόνα μη ρεαλιστικοί. Αλλά η Ελλάδα πρέπει να ανανεώσει το σύστημα είσπραξης φόρων για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ