Φορολογικός «γολγοθάς» για τους ελεύθερους επαγγελματίες δια στόματος Γιάννη Στουρνάρα - iefimerida.gr

Φορολογικός «γολγοθάς» για τους ελεύθερους επαγγελματίες δια στόματος Γιάννη Στουρνάρα

Φορολογικός «γολγοθάς» για τους ελεύθερους επαγγελματίες δια στόματος Γιάννη Στο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν για ακόμη μια φορά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι αναμένεται να φορολογηθούν την επόμενη χρονιά από το πρώτο ευρώ.

Οπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ προναγγέλλωντας και έκπτωση σε όλες τις δαπάνες τους, ακόμη και ασφαλιστικές εισφορές.

«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται χωρίς αφορολόγητο για τα καθαρά κέρδη από το πρώτο ευρώ, έχοντας δυνατότητα να εκπίπτουν όλες οι δαπάνες τους ακόμα και ασφαλιστικές εισφορές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα θέσει τέλος στην υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων που, όπως είπε, αποτελούσαν πάντα τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, όταν άλλες επαγγελματικές ομάδες απολάμβαναν τις ίδιες κοινωνικές παροχές, χωρίς να έχουν ανάλογη φορολογική συνεισφορά.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι στοίχημα της κυβέρνησης είναι να μετατοπιστεί το φορολογικό βάρος από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που αποτελούσαν τις τελευταίες δεκαετίες τα συνήθη φορολογικά υποζύγια στην τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ