Σαν Φρανσίσκο: Το πιο νόστιμο γκουρμέ σάντουιτς στο Μεταξουργείο που βάζει τον πήχη ψηλά [εικόνες] - iefimerida.gr

Σαν Φρανσίσκο: Το πιο νόστιμο γκουρμέ σάντουιτς στο Μεταξουργείο που βάζει τον πήχη ψηλά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γεννήθηκε στη Νότιο Αφρική από Έλληνες γονείς, σπούδασε στο Λονδίνο, πήγε να εξασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού στο Σαν Φρανσίσκο και τα τελευταία τρία χρόνια μένει μόνιμα στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον Βασίλη Ρεβελά ή αλλιώς τον άνθρωπο από το «Σαν Φρανσίσκο» όπως τον αποκαλούν όσοι έχουν φάει το πεντανόστιμο σάντουιτς του στο Μεταξουργείο.

Το μεράκι του για καλό φαγητό δεν ήρθε τυχαία, αφού όσο έμενε στο Σαν Φρανσίσκο δούλευε σε ένα σαντουιτσάδικο που είχε το καλύτερο σάντουιτς που είχε φάει ποτέ. Έτσι όταν ήρθε στην Αθήνα αποφάσισε να ανοίξει ένα παρόμοιο μαγαζί όπως και έκανε.

Στο «Σαν Φρανσίσκο» μπορεί να βρει κανείς 25 διαφορετικά είδη σάντουιτς και όπως αναφέρει το popaganda, η λογική του Βασίλη ήταν να προτείνει γεύσεις και συνδυασμούς αυτών για τα σάντουιτς, με μια βασική αρχή: κανένα από τα υλικά να μη διαλέγονται στην τύχη.

Πρώτα σημασία έχει η βάση, ή αλλιώς το ψωμί. Μετά από την αναζήτηση σε πολλούς φούρνους ο Βασίλης κατέληξε στο φούρνο «Ρίζος» στο Βοτανικό. Το δεύτερο βήμα ήταν η δημιουργία μιας μυστικής σάλτσας που είναι γνωστή με το όνομα «Σαν Φρανσίσκο». Τρίτο βήμα ήταν τα αλλαντικά, καθώς ο Βασίλης αναζητούσε προϊόντα χωρίς ενισχυτικά γεύσης, κάτι που βρήκε τελικά σε μια οικογενειακή επιχείρηση αλλαντικών στη Δράμα. Τέταρτο βήμα τα αλλαντικά, τα οποία αγοράζονται από τη λαϊκή αγορά της γειτονιάς. Πέμπτο και τελευταίο βήμα το Ιρλανδέζικο τυρί τσένταρ.

Τα σάντουιτς του καταλόγου έχουν πάρει το όνομά τους από γειτονιές τους Σαν Φρανσίσκο. Π.χ. Bay View με γαλοπούλα, αβοκάντο, πάπρικα και σος μέλι μουστάρδα ή Νoe Valley με ψητό κουνουπίδι, σος και τυρί τσένταρ. Επίσης για συνοδεία υπάρχουν μπύρες που φτιάχνονται σε μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

Σαν Φρανσίσκο Κεραμεικού 99 , Μεταξουργείο, Ανοιχτά: Τρίτη – Σάββατο 12.00-01.00

Οι φωτογραφίες είναι του Άγγελου Χριστοφιλόπουλου από το Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ