Οι Ελληνες λατρεύουν πλέον να ψωνίζουν μέσω Διαδικτύου – 2,5 εκατ. ξόδεψαν 3,5 δισ. μέσα στο 2013 - iefimerida.gr

Οι Ελληνες λατρεύουν πλέον να ψωνίζουν μέσω Διαδικτύου – 2,5 εκατ. ξόδεψαν 3,5 δισ. μέσα στο 2013

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξάνονται θεαματικά στη διάρκεια της κρίσης οι δαπάνες των Ελλήνων καταναλωτών για φθηνές ηλεκτρονικές αγορές.

Ηδη φέτος, εκτιμάται πως 2,5 εκατομμύρια Ελληνες αγόρασαν μέσω διαδικτύου προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 3,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 600 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με πέρσι, όταν ο τζίρος των «φυσικών» καταστημάτων λιανικού εμπορίου υποχωρεί με ρυθμό 5-20% ετησίως, ακόμη και σε προϊόντα διατροφής ή πρώτης ανάγκης.

Οπως δείχνει έρευνα που δημοσιοποίησε η ΕΣΕΕ, σταδιακά αναμένεται η αγορά των ηλεκτρονικών πωλήσεων από τις επιχειρήσεις προς τους καταναλωτές (χωρίς να περιλαμβάνονται οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων) να διαμορφωθεί στα 5 δισ. ευρώ με πάνω από 4-5 εκατ. on line αγοραστές.
Υπολογίζεται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ότι σήμερα 6 εκατ. Ελληνες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τα 2/3 διαθέτουν λογαριασμούς σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook).

Στην Ελλάδα το 2010 αγόρασαν ρούχα και αθλητικά είδη μέσω διαδικτύου το 15% των χρηστών ιντερνετ, έναντι μόλις 4% το 2008.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαδίκτυο καταναλωτής e shopping
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ