Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Στουρνάρας - iefimerida.gr

Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Στουρνάρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Οικονομικών μετά τη ματαίωση της έλευσης της Τρόικα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την Τρόικα προκειμένου «να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της», ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η αξιολογηση του προγράμματος.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρκέστηκε να πει ότι οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστούν, διευκρινίζοντας πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε ακριβώς θα επιστρέψει η αποστολή της Τρόικα στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, αξιωματούχος της Ευρωζώνης που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, ερωτηθείς αν η ματαίωση της επίσκεψης σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν θα εγκριθεί η επόμενη δόση για την Ελλάδα, απάντησε λακωνικά μέσω email: «Σωστά».

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, αναφέρουν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σκέφτονται ήδη την κατάτμηση και της επόμενης δόσης, προκειμένου να διατηρήσουν αμείωτη την πίεση προς την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαξίμου τρόικα Γιάννης Στουρνάρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ