Φόροι, χαράτσια, λιτότητα και ανεργία θυμίζουν σχέδιο αφανισμού της Ελλάδας - iefimerida.gr

Φόροι, χαράτσια, λιτότητα και ανεργία θυμίζουν σχέδιο αφανισμού της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή στα μεσαία εισοδήματα και σε όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρά η κυβέρνηση, η οποία ταυτόχρονα εκβιάζεται από την Τρόικα να επισπεύσει να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς.

Η εκποίηση ακινήτων σε ξένα κεφάλαια, η εξολόθρευση της μεσαίας τάξης και των ελευθέρων επαγγελματιών χωρίς παράλληλα να γίνονται οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο είναι η ατζέντα της κυβέρνησης για το ερχόμενο έτος 2014.

Χαράτσι χωρίς αντικειμενικές

Το πιο χτυπητό παράδειγμα αδικίας και αναποτελεσματικότητας είναι το χαράτσι το οποίο επιβάλλεται σε ακίνητα που οι τιμές τους έχουν καταρρεύσει λόγω κρίσης. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης παραδέχτηκε σήμερα ότι η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές αναβλήθηκε για το 2016 διότι η εξίσωση εντός του 2014 θα επιδρούσε αρνητικά στις εισπράξεις από την φορολογία ακινήτων.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο κ. Θεοχάρης ερωτήθηκε για το θέμα της απόκλισης εμπορικών και αντικειμενικών αξιών και παραδέχθηκε ότι οι τιμές δεν μειώνονται για εισπρακτικούς λόγους.
«Δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα» είπε ο κ. Θεοχάρης, κάνοντας εν ψυχρώ μια συγκλονιστική ομολογία που πάγωσε το πανελλήνιο.

Ξεζουμίζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεζουμίσει ό,τι έχει απομείνει στους ελεύθερους επαγγελματίες και έρχονται ανατροπιές-φωτιά στο φορολογικό τοπίο το 2014 για 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες. Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν υπέρογκους φόρους για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος.
Στους χαμένους των φορολογικών ανατροπών, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα έως 55.000 ευρώ και όσοι πιαστούν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων διαβίωσης, ενώ αντίθετα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιτηδευματίες με εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ θα δουν την φορολογική τους επιβάρυνση να μειώνεται το επόμενο έτος.


Αυτές είναι οι φορολογικές ανατροπές του 2014:

Η Τρόικα εκβιάζει: Δεν θα γυρίσουμε στην Αθήνα αν δεν δεχτείτε τα νέα μέτρα

Να «στριμώξουν» την ελληνική κυβέρνηση επιχείρησαν η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ολι Ρεν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα πριν από το τέλος του χρόνου και να καταλήξουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές για τους πλειστηριασμούς και απολύσεις.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ και ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, μετέφεραν προς την ελληνική κυβέρνηση το μήνυμα ότι η Τρόικα «δεν θα έλθει για τρίτη φορά εάν η ελληνική πλευρά δεν είναι έτοιμη», αναφέρει η Καθημερινή, η οποία επισημαίνει ότι οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι είχαν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι το χάσμα θα γεφυρωθεί, μετά και τις αναφορές του Αντώνη Σαμαρά στην επίσκεψη του στο Βερολίνο, ότι θα υπάρξει συμφωνία πριν από την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Ομως, με βάση την πληροφόρηση που έχουν για τις θέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, εκτιμούν πλέον πως η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι δύσκολο να «κλείσει».
Ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA ότι το κόμμα του δεν θα κάνει πίσω στο θέμα των πλειστηριασμών.
«Για τους πλειστηριασμούς, το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει πίσω και ζητάμε την παράταση. Για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, θα τα προστατεύσουμε απολύτως. Δεν κάνουμε πίσω σε ό,τι κι αν λέει η τρόικα», ανάφερε ο κ. Καρύδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα ανεργία λιτότητα φόροι χαράτσια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ