Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το σχέδιο για τα ακίνητα -Ποιοι είναι οι χαμένοι σε κάθε περίπτωση - iefimerida.gr

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το σχέδιο για τα ακίνητα -Ποιοι είναι οι χαμένοι σε κάθε περίπτωση

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το σχέδιο για τα ακίνητα -Ποιοι είναι οι χαμέ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση στους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, θα φτάσει στη Βουλή και θα ψηφιστεί το σχέδιο για το νέο Φόρο Ακινήτων, καθώς η Τρόικα πιέζει να κλείσει το θέμα πριν από τη ψήφιση του Προϋπολογισμού.Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι τα περιθώρια αλλαγών- βελτιώσεων είναι σχεδόν ανύπαρκτα, καθώς το οικονομικό επιτελείο ήδη καλείται να καλύψει «τρύπα» έως 200 εκατ. ευρώ, λόγω της χαμηλότερης εισπραξιμότητας του νέου φόρου.

Με φόντο τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, που προκάλεσαν αμηχανία ακόμα και εντός της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται, οι ιδιοκτήτες ακινήτων περιμένουν τη κλίμακα για τις κατοικίες, προκειμένου να υπολογίσουν εάν όντως θα έχουν μείωση φόρου, με δεδομένο ότι η φορολόγηση στα οικόπεδα και στα αγροτεμάχια απειλεί να απορροφήσει τις όποιες ελαφρύνσεις.

Τη μεγαλύτερη ανησυχία έχουν οι φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν και συμπληρωματικό φόρο- παραλλαγή του ΦΑΠ- από τον οποίο το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 660 εκατ. ευρώ.

Χαμένοι σε κάθε περίπτωση είναι όσοι:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ