Από ΕΟΠΥΥ, δήμους και Ταμεία οι 12.500 υπάλληλοι της Β' φάσης διαθεσιμότητας - iefimerida.gr

Από ΕΟΠΥΥ, δήμους και Ταμεία οι 12.500 υπάλληλοι της Β' φάσης διαθεσιμότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ολοκλήρωση της α' φάσης της διαθεσιμότητας, οι δεξαμενές του δεύτερου κύματος, το πώς θα καλυφθεί ο στόχος για 11.000 απολύσεις το 2014 αλλά και το που θα γίνουν 10.000 προσλήψεις την ίδια χρονιά, τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. Επίσης, αποφασίστηκε ότι σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας στο οποίο θα μπουν 12,500 δημόσιοι υπάλληλοι και το οποίο θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014.

Ο ΕΟΠΥΥ, οι ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία θα αποτελέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τρεις δεξαμενές για τη συμπλήρωση της εν λόγω λίστας. Σε ότι αφορά στον ΕΟΠΥΥ η αξιολόγηση των δομών του θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου ενώ το κομμάτι που αφορά στους ΟΤΑ θα προέλθει από αναγκαστική και εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου από όπου θα προέλθει ένα μεγάλο μέρος των 11.000 απολύσεων για το 2014.

Τέλος, δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε υγεία, ασφάλεια και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Αισιοδοξία για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακολούθησε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το κλείσιμο των θεμάτων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Στο ίδιο κλίμα και ο κ. Στουρνάρας ο οποίος δήλωσε ότι είναι επιθυμία του πρωθυπουργού να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις πριν την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, κάτι το οποίο εκτίμησε ότι είναι εφικτό. Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να επέλθει συμφωνία με την τρόικα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Οσον αφορά το θέμα των ΕΑΣ και των πλειστηριασμών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ισχύει ότι έχει πει η κυβέρνηση. Σε ερώτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα ομαδικών απολύσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και επανέλαβε πως ισχύει ότι έχει πει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ