Πως θα διαμορφωθεί το εφάπαξ- Αυτό είναι το νέο σχέδιο υπολογισμού του - iefimerida.gr

Πως θα διαμορφωθεί το εφάπαξ- Αυτό είναι το νέο σχέδιο υπολογισμού του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες μειώσεις έρχονται στο εφάπαξ του Δημοσίου επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, οι οποίες θα βασιστούν σε τρία εναλλακτικά σενάρια προκειμένου τα νέα ποσά να κινούνται κατά μέσο όρο στα επίπεδα των 17.000 έως την 19.000 ευρώ.

Το σχέδιο του Υπουργείου, προβλέπει την αναλογική μείωση του βοηθήματος όχι με ετήσιο συντελεστή βιωσιμότητας όπως αναφέρει η αρχική απόφαση για την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου, αλλά στη βάση μιας περιόδου 4, 8 ή και 10 ετών προκειμένου στο διάστημα αυτό να συνυπολογιστούν και οι υποχρεώσεις 900 εκατ. ευρώ για την πληρωμή 40.000 αιτήσεων που είναι σε λίστα αναμονής από τα μέσα του 2012 και εντός του 2013, αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής.

Το εφάπαξ, θα υπολογίζεται από το 2014 ως εξής: Εσοδα από εισφορές συν περιουσία μείον κόστος αποχωρήσεων και σε κάθε περίπτωση εάν το κόστος των αποχωρήσεων είναι μεγαλύτερο από τα έσοδα, θα γίνεται αυτόματη μείωση ώστε να μην υπάρχουν ελλείμματα στα Ταμεία Πρόνοιας.

Πως θα διαμορφωθεί το νέο εφάπαξ

Ο υπολογισμός του νέου εφάπαξ για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα κάνουν αίτηση τον Φεβρουάριο του 2014, θα είναι δυνατός όταν οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα του 2014, με το εφάπαξ να αλλάζει ανάλογα με το πως θα διαμορφώνονται τα δεδομένα.

Για παράδειγμα, εάν τα έσοδα του 2014 είναι 400 εκατ. ευρώ και του 2015 πέσουν στα 300 εκατ. ευρώ τότε θα είναι διαφορετικά και τα εφάπαξ που θα δοθούν σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση μέσα στα έτη αυτά, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι που έχουν τα ίδια έτη υπηρεσίας και έχουν πληρώσει τις ίδιες εισφορές να καταλήγουν με διαφορετικά εφάπαξ ανάλογα με την χρονιά που πληρώνονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ