Τα αρχαιότερα ερωτικά εγχειρίδια ακόμα πιο αποκαλυπτικά και από το Kama Sutra [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα αρχαιότερα ερωτικά εγχειρίδια ακόμα πιο αποκαλυπτικά και από το Kama Sutra [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσοι πιστεύουν ότι το Kama Sutra είναι ο απόλυτος οδηγός ερωτικής πρακτικής στον κόσμο θα πρέπει να πληροφορηθούν ότι η ερωτική συνεύρεση αποτελούσε «επιστήμη» ήδη από προγενέστερους χρόνους. Απόδειξη... τα ερωτικά εγχειρίδια που είχαν γραφτεί στο παρελθόν και μάλιστα σε κοινωνίες πολύ πιο συντηρητικές από ότι σήμερα.Παρακάτω ακολουθούν τα ερωτικά εγχειρίδια του παρελθόντος που ξετρύπωσε το Nerve.com:

The Canons of Theodore (6ος αιώνας)

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι πίσω από έναν τέτοιο οδηγό θα κρυβόταν Ιρλανδοί μοναχοί, και μάλιστα τον 6ο αιώνα. Σε αυτό το εγχειρίδιο αποτυπώνονται οι εξομολογήσεις που αφορούν στο σεξ από τους «αμαρτωλούς» που απευθυνόντουσαν σε μοναχό προκειμένου να τους συγχωρήσει από τα πάθη τους. Μέσα από τις ροζ ιστορίες διατυπώνονται οι απόψεις που είχαν εκείνη την εποχή οι άνθρωποι για τον έρωτα.

Private Sex Advice To Women, 1917

Ενας πολύτιμος οδηγός για τις «τις νέες συζύγους και όσες πρόκειται σύντομα να παντρευτούν» με την υπογραφή του συγγραφέα R.B. Armitage, M.D. Το συγκεκριμένο βιβλίο αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τις οικογένειες που τους είχε «χτυπήσει» το βιολογικό τους ρολόι, καθώς ο συγγραφέας έδωσε έμφαση στη σημασία του να σχεδιάζει κανείς την απόκτηση παιδιών και το βάρος που φέρνει η απόφαση αυτή.

Τα αρχαιότερα ερωτικά εγχειρίδια ακόμα πιο αποκαλυπτικά και από το Kama Sutra [εικόνες] | iefimerida.gr 0

An ABZ of Love, 1963

Ηταν το 1963 όταν ένα ζευγάρι από τη Δανία αποφάσισαν να μιλήσουν μέσα από το βιβλίο An ABZ of Love για τις πτυχές των σεξουαλικών σχέσεων, μέσα από μία διαφορετική έως τότε προσέγγιση. Στο εγχειρίδιο γίνεται αναφορά για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ, καθώς επίσης και για το «οικογενειακά προσανατολισμένο» σεξ, με μια δόση ειρωνείας.

Τα αρχαιότερα ερωτικά εγχειρίδια ακόμα πιο αποκαλυπτικά και από το Kama Sutra [εικόνες] | iefimerida.gr 1

The School of Venus, 1680

Σίγουρα αρκετά προχωρημένο για την εποχή του, το συγκεκριμένο εγχειρίδιο μιλά έξω από τα δόντια για τη σεξουαλικότητα. Μάλιστα, κάνει αναφορές στον γυναικείο οργασμό, τους ερωτικούς φίλους αλλά και τα προφυλακτικά.

Τα αρχαιότερα ερωτικά εγχειρίδια ακόμα πιο αποκαλυπτικά και από το Kama Sutra [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Kama Sutra

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για έναν οδηγό του σεξ που έγινε ορόσημο... Πρόκειται για μία μεγάλη συλλογή πεζογραφίας, ποίησης και (τελικά) εικονογραφήσεων, η οποία λειτούργησε τόσο ως πρακτικός οδηγός για το σεξ, όσο και μια πραγματεία για την αγάπη, την οικογένεια και την ευημερία.

Ωστόσο, όσο «άνετο» κι αν μοιάζει στους σύγχρονους ανθρώπους, εμπεριέχει και περίεργα στοιχεία, όπως για παράδειγμα: το «αρχαίο βιάγκρα» ηλικίας 2.400 ετών. Το Kama Sutra προτείνει να δοκιμάσετε... το κεντρί μιας μέλισσας.

Τα αρχαιότερα ερωτικά εγχειρίδια ακόμα πιο αποκαλυπτικά και από το Kama Sutra [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σεξ οργασμός ερωτικά εγχειρίδια Kama Sutra
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ