Google: Ιδιωτική ζωή; Πρόκειται μάλλον για ανωμαλία - iefimerida.gr

Google: Ιδιωτική ζωή; Πρόκειται μάλλον για ανωμαλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η ιδιωτική ζωή μπορεί να είναι και μια ανωμαλία». Αυτή η φράση-σοκ που εκστόμισε ο Vint Cerf στις 20 Νοεμβρίου μπροστά στην FTC, την αμερικανική αστυνομία των τηλεπικοινωνιών, δεν πέρασε απαρατήρητη. Γιατί ο Cerf δεν είναι ο οποιοσδήποτε: είναι ένας από τους πατέρες του ιντερνετ. Και από το 2005 είναι επικεφαλής στην Google.

Google: Ιδιωτική ζωή; Πρόκειται μάλλον για ανωμαλία | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τον Vint Cerf η ίδια η έννοια της ιδιωτικής ζωής είναι προϊόν «της βιομηχανικής επανάστασης και της ανάπτυξης στα αστικά κέντρα». «Η κοινωνική συμπεριφορά μας προκαλεί προβλήματα. Είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε κώδικες που θα σέβονται περισσότερο την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων».


Αυτές οι δηλώσεις έρχονται να συμπληρώσουν όσο έλεγε ο Eric Schmidt, ο πρόεδρος της Google: «Αν δεν θέλετε κάποιοι να μάθουν όσα κάνετε, ίσως απλά θα έπρεπε να μην τα κάνετε» είχε πει το 2009.
Η Google βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο μιας πολεμικής για τα προβλήματα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής. Και αυτό όχι χωρίς λόγο: η εταιρεία παρακολουθεί τις κινήσεις μας στο Ιντερνετ, βλέπει τα e-mail μας, φωτογραφίζει τους δρόμους όλου του πλανήτη και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει γυαλιά που φωτογραφίζουν παντού και τα πάντα σε κάθε κατεύθυνση.
Πρόσφατα η Google δέχτηκε να πληρώσει 17 εκατομμύρια δολάρια για να σταματήσει τις δικαστικές διαμάχες που είχε με την υπηρεσία Safari της Apple. Στη Γερμανία ένα δικαστήριο έκρινε ότι ορισμένες από τις πρακτικές της είναι παράνομες. Στη Γαλλία η Google πρόκειται να καταδικαστεί επίσης από την Εθνική Επιτροπή για την Πληροφορική και τις Ελευθερίες.
«Η πολιτική της Google είναι να βρίσκεται όσο γίνεται πιο κοντά στο όριο της καταστροφής αλλά να μην το περνάει ποτέ» είχε πει προ ετών ο πρόεδρός της Eric Schmidt.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google προστασία ιδιωτική ζωή παραδοχή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ