Οι καλύτερες σοκολατερί της πόλης που έχουν αναγάγει την τέχνη της ζεστής σοκολάτας σε επιστήμη [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι καλύτερες σοκολατερί της πόλης που έχουν αναγάγει την τέχνη της ζεστής σοκολάτας σε επιστήμη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφού πλέον ο καιρός αποφάσισε να κρυώσει, έφτασε η στιγμή για μια απολαυστική ζεστή σοκολάτα. Φυσικά η καλή σοκολάτα πρέπει να συνδυάζεται και με την ανάλογη ατμόσφαιρα και τα παρακάτω στέκια φαίνεται πως έχουν αναγάγει την τέχνη της σοκολάτας σε επιστήμη κάνοντας μια κούπα ζεστής σοκολάτας να μοιάζει με την απόλυτη διαφυγή.

Σοκολάτα 56

Οι καλύτερες σοκολατερί της πόλης που έχουν αναγάγει την τέχνη της ζεστής σοκολάτας σε επιστήμη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μπορεί να είναι ένα λιλιπούτειο μαγαζί με μόλις τέσσερα τραπέζια, ωστόσο διαθέτει αέρα παλιού γαλλικού μπιστρό και ειδικεύεται στη σοκολάτα που φτιάχνει με αυθεντική Valrhona.

Στον κατάλογο αυτής της µικρής σοκολατερί που είναι διακοσμημένη με ρετρό στοιχεία θα βρείτε 15 είδη κουβερτούρας εκ των οποίων ξεχωρίζει η Caramelia, µια σοκολάτα γάλακτος µε βελούδινη υφή και έντονο άρωµα φυσικής καραµέλας αλλά και η Μanjari, µια µαύρη σοκολάτα µε όξινη επίγευση και χαµηλά λιπαρά, από τη Μαδαγασκάρη.

Πληροφορίες: Ερμού 56 (εντός στοάς), 210 3229919
Ωρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00 - 22.00, Σάββατο: 10.00 - 22.00.

Petite Fleur

Οι καλύτερες σοκολατερί της πόλης που έχουν αναγάγει την τέχνη της ζεστής σοκολάτας σε επιστήμη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Με το που θα πατήσετε το πόδι σας σε αυτό το πανέμορφο καφέ, θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε άλλη χώρα. Ζεστό, χρωματιστό με ένα πικάπ να παίζει jazz του '30 ταξιδεύει απόλυτα τις αισθήσεις και είναι ιδανικό για μια μικρή απόδραση από την πραγματικότητα.

Απολαύστε μια ζεστή σοκολάτα σε απίστευτους γευστικούς συνδυασμούς (απλή, με ροζ πιπέρι, με μπαχαρικά) που φτάνει στο τραπέζι σας σε ένα τεράστιο φλιτζάνι. Στο Petite Fleur του Χαλανδρίου, που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε σχέση με το αδερφάκι του στην Ομήρου, μπορείτε να καθίσετε και σε ένα από τα λίγα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της πλατείας.

Πληροφορίες: Ομήρου 44, Κολωνάκι, 210 3613169 / Πλατεία Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι, 210 6814825 /

Dark side of chocolate

Οι καλύτερες σοκολατερί της πόλης που έχουν αναγάγει την τέχνη της ζεστής σοκολάτας σε επιστήμη [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Λιλιπούτειο μαγαζάκι με ελάχιστα τραπέζια κι έναν υπέροχο ιδιοκτήτη που θα σας περιποιηθεί όπως στο σπίτι του. Δοκιμάστε μια από τις εξαιρετικές κρεμώδεις σοκολάτες-ρόφημα που δημιουργούνται από μίγμα διαφόρων ειδών σοκολάτας Valrhona, σε συνδυασμό με κάρδαμο, τσίλι ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Συνοδέψτε τις με νόστιμα σοκολατάκια σε διάφορες γεύσεις (λεμόνι, βασιλικό, βιολέτα, ροζ πιπέρι) και με διαφορετική περιεκτικότητα σε κακάο.

Πληροφορίες: Σόλωνος 41, Αθήνα, 21 0339 2348

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ