Η επέλαση των Κινέζων στην Ελλάδα: Πρώτος προορισμός στην Ευρώπη η χώρα μας - iefimerida.gr

Η επέλαση των Κινέζων στην Ελλάδα: Πρώτος προορισμός στην Ευρώπη η χώρα μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαία αύξηση στον αριθμό των Κινέζων τουριστών αναμένεται στο άμεσο μέλλον στη χώρα μας, καθώς οι Κινέζοι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό – και που ανήκουν στα ανώτατα εισοδηματικά στρώματα- λατρεύουν τη χώρα μας και το αποδεικνύουν.

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Κίνας, Ντου Τσι Γουέν την Ελλάδα είχαν ως πρώτο σταθμό προορισμού 21.000 Κινέζοι, από το σύνολο όσων ταξίδεψαν πέρυσι στην Ευρώπη. Ειδικότερα, ο αριθμός των Κινέζων τουριστών αυξήθηκε κατά 50% τη φετινή σεζόν, ενώ θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά και για επόμενα χρόνια. Ο κ. Ντου επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Μήλο και τη Πάρο και συνομίλησε με τις τοπικές αρχές για τις προοπτικές περαιτέρω αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.
Οι Κινέζοι συγκινούνται από την ιστορία της Ελλάδας, το μοναδικό τοπίο, και κυριολεκτικά λατρεύουν το Αιγαίο, μια λέξη που στα κινεζικά ακούγεται ως «αγάπη». Γι'αυτό πολλοί έχουν όνειρο ζωής να παντρευτούν σε ένα ελληνικό νησί και δη στη Σαντορίνη. Η αναμενόμενη αύξηση των Κινέζων επισκεπτών στα κυκλαδίτικα νησιά, τα επόμενα χρόνια, αναμένεται να συμβάλει στην επιμήκυνση της σεζόν, αλλά και στην αύξηση του μέσου όρου παραμονής των τουριστών, που έχει καθηλωθεί σε χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με άλλους ελληνικούς προορισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Τουρισμός Κινέζοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ