Γαλλία-Γερμανία τέλος σχέσης: Δύο εξώφυλλα ρεζιλεύουν τους ηγέτες τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Γαλλία-Γερμανία τέλος σχέσης: Δύο εξώφυλλα ρεζιλεύουν τους ηγέτες τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κοινό εξώφυλλο θα κυκλοφορήσουν την ερχόμενη Παρασκευή το περιοδικό της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και η γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Σε αυτό θα απεικονίζονται οι... ηγέτες των δύο χωρών να τρώνε αγκαλιά πρωινό και να πίνουν σαμπάνια.

Φυσικά δεν πρόκειται για τους ίδιους τον Φρανσουά Ολάντ και την Ανγκελα Μέρκελ αλλά για τους σωσίες τους οι οποίοι επιστρατεύτηκαν από τις δύο εφημερίδες σε μια προσπάθεια να καταγραφεί (με χιούμορ) η άλλοτε ισχυρή σχέση των δύο μεγαλύτερων οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίες πλέον διανύουν μια περίοδο παρατεταμένης ψυχρότητας.

Τίτλος και των δύο περιοδικών «Ich liebe dich, moi non plus». Δηλαδή «Σ'αγαπώ, εγώ όμως όχι», με το σ'αγαπώ στα γερμανικά, δηλαδή να το λέει η κυρία Μέρκελ και το «εγώ όμως όχι» στα γαλλικά, δηλαδή να το λέει ο κ. Ολάντ.

Η Le Monde και η Die Zeit θέλησαν με αυτόν τον έξυπνο τρόπο να αποτυπώσουν το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου από την μία έχουμε μία πανίσχυρη Γερμανία με μια Μέρκελ απόλυτο κυρίαρχο της ΕΕ και από την άλλη μία αποδυναμωμένη Γαλλία με έναν Ολάντ που αποδοκιμάζεται για την πολιτική που ασκεί εντός και εκτός της χώρας του και μια Γαλλία η οποία υπό το τιμόνι του μοιάζει να βρίσκεται στον... γκρεμό και εντελώς παραγκωνισμένη από την Ευρώπη και τις αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτήν.

Η φωτογράφιση που προκάλεσε σάλο

Οι δύο εφημερίδες πριν καν κυκλοφορήσουν τα συγκεκριμένα φύλλα τους κατάφεραν να δημιουργήσουν σάλο, αφού η διαρροή κάποιων εικόνων από τη φωτογράφιση του σωσία της Ανγκελα Μέρκελ με τον σωσία του Φρανσουά Ολάντ έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις. .

Συγκεκριμένα, οι σωσίες των δύο ηγετών πόζαραν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι να δοκιμάζουν κλασσικές λιχουδιές των δύο χωρών, δηλαδή κρουασάν και πρέτζελ, αλλά και στο... πάτωμα, με τη γυναίκα που μοιάζει με την Ανγκελα Μέρκελ, τυλιγμένη με μια γούνα να έχει πέσει στα πόδια του άνδρα που μοιάζει με τον Γάλλο πρόεδρο.

Επίσης, εντύπωση από τη φωτογράφηση προκαλούν και δύο στοιχεία ακόμη τα οποία πιθανότατα έχουν τη δική τους σημειολογία. Πρώτον, ότι το πρωινό είναι λιτό και όχι πλούσιο όπως συνηθίζεται στη Γαλλία κάτι το οποίο μεταφράζεται ως επικράτηση της πολιτικής λιτότητας της Μέρκελ στην Ευρωζώνη και όχι της πολιτικής ανάπτυξης που υποσχόταν ο Ολάντ. Δεύτερον, ότι στο εν λόγω εξώφυλλο υπάρχει ένα κινητό τηλέφωνο βουτηγμένο μέσα σε ένα ποτήρι γεμάτο νερό. Προφανώς, πρόκειται για την τηλεφωνική συσκευή της Ανγκελας Μέρκελ, την οποία παρακολουθούσαν οι ΗΠΑ, γεγονός που έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις Βερολίνου με Αμερική.

Γαλλία-Γερμανία τέλος σχέσης: Δύο εξώφυλλα ρεζιλεύουν τους ηγέτες τους [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Γαλλία-Γερμανία τέλος σχέσης: Δύο εξώφυλλα ρεζιλεύουν τους ηγέτες τους [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Γαλλία-Γερμανία τέλος σχέσης: Δύο εξώφυλλα ρεζιλεύουν τους ηγέτες τους [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ