Λεφτά υπάρχουν: Πώς υπολόγισε τον κρυφό πλούτο της Ελλάδας σε 10 δισ. ο Αλέξης Τσίπρας - iefimerida.gr

Λεφτά υπάρχουν: Πώς υπολόγισε τον κρυφό πλούτο της Ελλάδας σε 10 δισ. ο Αλέξης Τσίπρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που στενάζουν οι πολίτες από τα αλλεπάλληλα φορολογικά χτυπήματα, η κυβέρνηση δείχνει περίεργη, -το ολιγότερο- ανοχή σε πολύ μικρές, αλλά ισχυρές, ομάδες συμφερόντων, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό γράφει η εφημερίδα Αυγή σε σημερινό της άρθρο, η οποία αναφέρει τη γνωστή ρήση Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» και κάνει τον υπολογισμό με αφορμή την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή.«Πλούτος, γνωστός στο Μέγαρο Μαξίμου, που αγγίζει κατά τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς τα 9 - 10 δισ., παραμένει ανέλεγκτος, ασύλληπτος.
Ατελείωτη είναι, έτσι, η λίστα κυβερνητικών δώρων, όπως την παρέθεσε άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Μόνο στην έκθεση τουΓιώργου Σούρλα, γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε

2 δισ. ετησίως υπολογίζονται οι απώλειες για το Δημόσιο μόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων,

σε 2 δισ. από τα πλαστά τιμολόγια και

σε 800 εκατ. από το λαθρεμπόριο τσιγάρων.


Κοντά στα παραπάνω, πρέπει να προστεθεί

η ζημία από το κλείσιμο της ΕΡΤ: 200-300 εκατ.,

ενώ από τις ψηφιακές άδειες των τηλεοπτικών σταθμών η κυβέρνηση θα μπορούσε να εισπράξει -αν είχε τη βούληση- 300 εκατ. Σημαντικό και το κεφάλαιο των off shore, από τον έλεγχο των οποίων θα μπορούσαν να προκύψουν κατ' ελάχιστον 2 δισ., υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ίσως και 3 ή ακόμη και 4 δισ.


Όμως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην οικονομική πτυχή της υπόθεσης των υποβρυχίων (παράλληλα με την πολιτική και ηθική πλευρά). Ίσως η ζημία να αγγίζει το 1 δισ., σημειώνεται από κάποιες πηγές που γνωρίζουν καλά την ιστορία αυτή.
Η επόμενη... στάση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε το πρωτοφανές κόλπο με το ΤΑΙΠΕΔ και πώς το Δημόσιο πουλά ακίνητά του, τα οποία στη συνέχεια ενοικιάζει! Σε 340 εκατ. ανέρχεται η ζημία σε βάθος 20ετίας, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτός, φυσικά, από τις νέες υποθέσεις, υπάρχουν και οι παλιές: μια τέτοια είναι η απαλλαγή του ιδιοκτήτη του "Ελ. Βενιζέλος" από την καταβολή ΦΠΑ, ποσό που φθάνει τα 700 εκατ.
Να, λοιπόν, που ακόμη και σήμερα, εν μέσω κρίσης, λεφτά υπάρχουν, αρκεί φυσικά να υπάρχει η βούληση να τα ερευνήσει κανείς και εν συνεχεία να τα εισπράξει. "Με ρωτάτε, όμως, διαρκώς 'πού θα βρείτε τα λεφτά'». Αυτοί που τα φάγανε μαζί, ρωτούν πού θα βρούμε τα λεφτά για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση" σημείωσε στην πιο χαρακτηριστική αποστροφή του ο Αλ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ