Αποζημιώνουν ακριβά την ΕΡΤ με 21 εκατ. ευρώ -Γιατί έκλεισε τελικά; - iefimerida.gr

Αποζημιώνουν ακριβά την ΕΡΤ με 21 εκατ. ευρώ -Γιατί έκλεισε τελικά;

Αποζημιώνουν την ΕΡΤ με 21 εκατ. ευρώ -Γιατί έκλεισε τελικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε η επείγουσα απόφαση την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και με την οποία εγκρίνεται η καταβολή των αποζημιώσεων στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ.Η απόφαση υπεγράφη στις 7 Νοεμβρίου, την ημέρα που η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, για να απομακρύνουν τους απολυμένους -καταληψίες. Ωστόσο, στην απόφαση δεν διευκρινίζεται ποιοι θα λάβουν αποζημίωση.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο στη Διαύγεια «Εγκρίνεται η δαπάνη του ποσού των 21.843.616,67 ευρώ που καταβλήθηκε μέσω των τραπεζών ή πιστωτικών ιδρυμάτων για την καταβολή αποζημίωσης στους υπαλλήλους της πρώην ΕΡΤ Α.Ε, λόγω κατάργησής της. Δίνεται εντολή έκδοσης συμψηφιστικού χρηματικού εντάλματος με το ανωτέρω ποσό στο όνομα της Τράπεζας της Ελλάδος και επί του Γραφείου Συμψηφισμών, οικ.έτους 2013, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών του ειδικού φορέα 200-ΚΑΕ 2799 για την τακτοποίηση της δαπάνης αυτής».

Τα χρήματα αυτά πιθανότα αφορούν ποσά της αποζημίωσης που ήδη έχουν καταβληθεί στους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ αφού οι εντολές προς την Τράπεζα της Ελλάδας έχουν ημερομηνίες του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε την απόφαση ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ