Ευνοϊκή ρύθμιση σε όσους υπέβαλαν εκπρόθεσμα δηλώσεις - iefimerida.gr

Ευνοϊκή ρύθμιση σε όσους υπέβαλαν εκπρόθεσμα δηλώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα «μαλακά» φαίνεται πως πέφτουν όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις, καθώς θα αναγνωριστούν οι εκπιπτόμενες δαπάνες.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τις δηλώσεις έως τις 30 Αυγούστου θα έχουν το δικαίωμα έκπτωσης φόρου.

Την ίδια στιγμή, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, και οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τις δηλώσεις τους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να τύχουν της έκπτωσης -του κατά περίπτωση αφορολόγητου ποσού- για δαπάνες που έγιναν το 2012.

Κανονικά οι εν λόγω φορολογούμενοι έπρεπε να επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο εξαιτίας της απώλειας του δικαιώματος έκπτωσης του φόρου (κατά 10%) λόγω συγκεκριμένων προσωπικών δαπανών, αλλά και να επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο 2,5% επί του εισοδήματός τους. Και τούτο διότι δεν θα έπρεπε να αναγνωρισθούν οι αποδείξεις λιανικής πωλήσεως ή παροχής υπηρεσιών, που συγκέντρωσαν το 2012.

Η μόνη επιβάρυνση είναι η προσαύξηση 1%, στο ποσό του φόρου, λόγω της καθυστερημένης υποβολής της δήλωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ