Δένδιας: Δεν θα τους αφήσουμε να σύρουν την Ελλάδα σε εμφύλιο πόλεμο - iefimerida.gr

Δένδιας: Δεν θα τους αφήσουμε να σύρουν την Ελλάδα σε εμφύλιο πόλεμο

Δένδιας: Δεν θα τους αφήσουμε να σύρουν την Ελλάδα σε εμφύλιο πόλεμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση να μην επιτρέψει την επικράτηση εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων στην Ελλάδα τονίζει για ακόμη μια φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει «Δεν θα αφήσουμε τα άκρα να σύρουν την Ελλάδα σε μία οιονεί εμφυλιοπολεμική κατάσταση»
Αναφορικά με το διπλό φονικό στο Νέο Ηράκλειο ο υπουργός επισημαίνει «όσοι αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν και να διχάσουν την κοινωνία θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν». Δηλώνει πως φοβάται και ένα νέο χτύπημα στην ίδια κατεύθυνση και ένα χτύπημα αντεκδίκησης. «Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους μεγάλους φόβους μου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η απαρχή ενός σπιράλ τρομοκρατικών επιθέσεων και μιας βεντέτας αίματος που θα σπείρει και πάλι την ανασφάλεια στην κοινωνία», όπως αναφέρει.
Τονίζει, ακόμη, πως είχε δημιουργηθεί μία ψευδαίσθηση ότι η τρομοκρατία έχει νικηθεί για ένα μικρό διάστημα μετά τη σύλληψη μελών της «17 Νοέμβρη» αλλά δυστυχώς επρόκειτο για ψευδαίσθηση. «Η τρομοκρατία υπάρχει. Και ιδίως μετά το 2008 υπήρξε διασπορά του φαινομένου και ιδεολογική μετάλλαξή του».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δένδιας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «επέλεξε το προπέτασμα καπνού προσπαθώντας να συσπειρώσει τις αλληλοσπαρασσόμενες και επί παντός διαφωνούσες συνιστώσες του κόμματός του. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως απλώς την πλήρη έλλειψη επαφής της με την πραγματικότητα», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δένδιας μιλά και για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, λέγοντας πως έγινε «γιατί ναυάγησε κάθε προσπάθεια εθελούσιας αποχώρησης των πρώην εργαζομένων οι οποίοι είχαν καταλάβει το κτήριο και γιατί δεν είναι δυνατόν να παραμένει υπό κατάληψη το κεντρικό κτήριο της Δημόσιας Τηλεόρασης, λίγες εβδομάδες πριν την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ