Τα Google Glass ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Παρουσιάζονται σε έκθεση στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Τα Google Glass ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Παρουσιάζονται σε έκθεση στη Θεσσαλονίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη εμφάνισή τους στην Ελλάδα έκαναν τα γυαλιά της Google τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τον επόμενο χρόνο. Τα πλέον καινοτόμα Google Glass παρουσιάζονται στο Developers Festival (DevFest) που διεξάγεται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου.

Τα Google DEVFEST διοργανώνονται από τις κοινότητες προγραμματιστών της Google και για πρώτη φορά η εκδήλωση πραγματοποιείται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα γυαλιά που εκτίθενται στη Θεσσαλονίκη ανήκουν στο Μάρτιν Πέλαντ, έναν προγραμματιστή Android από την Τσεχία. Ο Πέλαντ απέκτησε τα γυαλιά της Google λόγω διάκρισης σε σχετικό πρότζεκτ της εταιρίας στις ΗΠΑ και τα έφερε στη Θεσσαλονίκη για να τα παρουσιάσει στο κοινό του Developers Festival.

Στην Πράγα όπου ζει, τα φοράει συχνά καθώς περπατά στο δρόμο. «Που και που με σταματάνε και με ρωτάνε αν αυτά που φοράω είναι τα γυαλιά της Google και αν μπορούν να τα δοκιμάσουν», αναφέρει μιλώντας στο ΑΜΠΕ. «Οι περισσότεροι με κοιτάνε και όταν με τη σειρά μου τους κοιτάω κι εγώ, γυρίζουν γρήγορα αλλού το βλέμμα», προσθέτει.

«Είναι πολύ χρήσιμα γιατί μπορείς να βιντεοσκοπείς, να σερφάρεις στο ίντερνετ, ακόμη και να τηλεφωνείς, χωρίς να χρησιμοποιείς τα χέρια σου, δίνοντας απλώς μια φωνητική εντολή», τονίζει ο Πέλαντ.

Ο ιδρυτής του Google Developers Group (GDG) στη Θεσσαλονίκη, Παναγιώτης Τζίνης, επεσήμανε την ανάγκη να αναδειχθεί ο τομέας της καινοτομίας και της τεχνολογίας μέσα από το DevFest και αναφέρθηκε στη σημειολογία της άφιξης ενός τόσο καινοτόμου προϊόντος στην πόλη.

«Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τα γυαλιά της Google στην Ελλάδα, ενός προϊόντος που αναμένεται να αλλάξει πολλά από τα μέχρι τώρα δεδομένα», αναφέρει ο Τζίνης. «Ωστόσο, δεν είναι μόνο η τεχνολογία που θα αλλάξει τον κόσμο. Η τεχνολογία βοηθάει αλλά για να αλλάξει ο κόσμος χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία», προσθέτει.

Τα Google Glass, μπορούν να βιντεοσκοπούν, να φωτογραφίσουν και να παράσχουν πληροφορίες, ενώ διαθέτουν σύστημα πλοήγησης καθώς και αρκετές ακόμη δυνατότητες που ενεργοποιούνται με φωνητική εντολή. Τα γυαλιά διαθέτουν μπαταρία, χειριστήριο αφής και θύρα USB. Έχουν πλήκτρο διαδοχικής φωτογράφησης και κάμερα 5 Megapixels. Αυτός που φοράει τα γυαλιά αισθάνεται να παρακολουθεί μια οθόνη αντίστοιχη με εκείνη μιας τηλεόρασης 25 ιντσών από απόσταση τριών μέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεσσαλονίκη Google Glass
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ