Ενα κομμάτι ιστορίας βγαίνει στο σφυρί- Πωλείται σε δημοπρασία χρυσό μετάλλιο του Τζέσε Οουενς - iefimerida.gr

Ενα κομμάτι ιστορίας βγαίνει στο σφυρί- Πωλείται σε δημοπρασία χρυσό μετάλλιο του Τζέσε Οουενς

Ενα κομμάτι ιστορίας βγαίνει στο σφυρί- Πωλείται σε δημοπρασία χρυσό μετάλλιο το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος μπορεί να δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσει ένα κομμάτι της ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων; Αυτός που θα αποκτήσει το χρυσό μετάλλιο του Τζέσε Οουενς, το οποίο θα πωληθεί σε δημοπρασία στα τέλη Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα χρυσά που κατέκτησε ο Αμερικανός θρύλος του στίβου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936. Τότε που τα κατορθώματά του εκνεύρισαν τον Αδόλφο Χίτλερ, καθώς κατέρριψαν το μύθο του για την ανωτερότητα της άριας φυλής.

Ο Οουενς είχε κερδίσει το 1936 στα 100 μ., τα 200 μ., τα 4Χ100 μ. και το μήκος. Ενα από αυτά τα χρυσά μετάλλια έφτασαν στον οίκο δημοπρασιών SCP, από τα χέρια της Ελέιν Πλέινς Ρόμπινσον, της οποίας ο σύζυγος ήταν φίλος με τον θρυλικό αθλητή. Ο αντιπρόεδρος του SCP εκτιμά πως το μετάλλιο μπορεί να «χτυπήσει» το ένα εκατομμύριο δολάρια, χάρη στην ιστορική σημασία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ