Το παρασκήνιο της απόφασης για την κατάθεση πρότασης μομφής - Η τετραπλή στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Το παρασκήνιο της απόφασης για την κατάθεση πρότασης μομφής - Η τετραπλή στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι διεργασίες που προηγήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησαν στην κατάθεση της πρόταση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκειμένου να συζητηθεί ο πολιτικός σχεδιασμός και η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας κινητοποιήθηκαν υπό τη προσωπική καθοδήγηση του αρχηγού του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κύριος Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασε στην Αθήνα προερχόμενος από τις Η.Π.Α στις 4 μ.μ και χωρίς να χάσει χρόνο άρχισε τις επαφές με τους συνεργάτες του, ενώ την ίδια ώρα συνεδρίασε εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία.

Στη συνεδρίαση, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας έκανε εισήγηση για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ και στις διαπραγματεύσεις της Τρόικας με την κυβέρνηση. Εκτός αυτού, ιδιαίτερες αναφορές έγιναν και για την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την αποτυχία των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Η πρόταση που κυριάρχησε ανάμεσα στις διάφορες ιδέες που διατυπώθηκαν κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ήταν η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Αφού τελείωσε η ανταλλαγή απόψεων της Πολιτικής Γραμματείας, ακολούθησε συνέδριο του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παρευρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και οι Νίκος Βούτσης,Παναγιώτης Λαφαζάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η απόφαση για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας ήταν ομόφωνη και αύριο θα υπάρξει εκ νέου συνέδριο της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να συζητηθούν συγκεκριμένα ζητήματα τακτικής που αφορούν τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας στη Βουλή.

Η τετραπλή στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την κίνησή του αυτή επιχειρεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις στην πιο κρίσιμη και δύσκολη καμπή για την κυβέρνηση και να της επιφέρει ένα σοβαρό πολιτικό πλήγμα

Η εισβολή της ΕΡΤ αποτέλεσε απλά την αφορμή για την κατάθεση της πρότασης μομφής αφού με την κίνηση αυτή η Κουμουνδρούρου επιχειρεί τα εξής:

  • Να εξαναγάσει τον πρωθυπουργό να έρθει και  να δώσει απαντήσεις στη Βουλή (Να συζητηθούν ότα τα σημαντικά θέματα και να αναδειχθούν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, ειδικά την ώρα των επαφών με την τρόικα.)
  • Να φέρει σε δύσκολη θέση όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ
  • Να συσπειρωθεί το αγωνιστικό μέτωπο
  • Να προκληθεί η μέγιστη πολιτική φθορά στην κυβέρνηση (Δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΚΟ των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λόγω κυρίως του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων η Κουμουνδούρου επιδιώκει να εκφραστεί αυτή η κατάσταση και να υπάρξουν βαθιά ρήγματα στο κυβερνητικό σχήμα)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ