Συσκευές τετραδιάστατης εκτύπωσης ετοιμάζουν ερευνητές του Χάρβαρντ - iefimerida.gr

Συσκευές τετραδιάστατης εκτύπωσης ετοιμάζουν ερευνητές του Χάρβαρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ η τρισδιάστατη εκτύπωση θεωρούνταν το τεχνολογικό γεγονός των τελευταίων χρόνων, ερευνητές από το Χάρβαρντ ανατρέπουν όλα τα δεδομένα παρουσιάζοντας αντικείμενα τετραδιάστατης εκτύπωσης που θα αλλάζουν σχήμα και ιδιότητες στο χρόνο.

Η έρευνα χρηματοδοτείται με 855.000 δολάρια από την ερευνητική υπηρεσία του αμερικανικού στρατού και εκπονείται από το Χάρβαρντ και δύο ακόμα πανεπιστήμια για την ανάπτυξη τεχνολογιών εκτύπωσης τεσσάρων διαστάσεων και υπόσχεται αντικείμενα τα οποία κυριολεκτικά θα αυτοσυναρμολογούνται μετά την εκτύπωσή τους.

Το πρώτο μοντέλο που παρουσίασαν ήταν ο κύβος στην παραπάνω εικόνα, ο οποίος παρουσιάστηκε στο συνέδριο RED από τον αρχιτέκτονα Σκάιλαρ Τίμπιτς του ΜΙΤ και παίρνει αυτόματα το τελικό του σχήμα όταν βυθιστεί στο νερό.

Προς το παρόν, στο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί τώρα ο αμερικανικός στρατός, οι ερευνητές θα εστιαστούν στην ανάπτυξη εκτυπώσιμων υλικών σε μικροσκοπική κλίμακα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ