Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ στις 5 το πρωί -Ενταση, σοκ και προσαγωγές - iefimerida.gr

Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ στις 5 το πρωί -Ενταση, σοκ και προσαγωγές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μπήκαν λίγο πριν τις 5 το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να εκκενώσουν το κτίριο.

Πάνω από 10 κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από το κτίριο, ενώ συγκεντρώνεται και κόσμος έξω από το ραδιομέγαρο.
Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο, ο δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή. Τον διέκοψαν και του ζήτησαν να βγει από το στούντιο. Ρώτησε τους αστυνομικούς εαν αυτή είναι η εντολή τους και όταν του απάντησαν καταφατικά, καληνύχτισε τους ακροατές και είπε: Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή Βαθιά".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας ολοκλήρωσε λίγο μετά τις 8:30 τη δουλειά του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καταγράφηκαν τα πάντα σε κάμερα και υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ζημιές. Στο ertopen.com έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα:

Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.
Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!

Πριν από λίγη ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!

Μικροένταση, αλλά και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, που προσπάθησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής λίγο μετά τις 06:00.

Αγνοια δηλώνει ο Παντελής Καψής

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, σύμφωνα με τον Σκάι δήλωσε άγνοια για την επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας, δεν θέλησε να κάνει ωστόσο να κάνει δηλώσεις.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο
Στο σημείο, έξω από το ραδιομέγαρο, έχουν σπεύσει αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Νίκος Βούτσης και ο Δημήτρης Στρατούλης. Μιλώντας στον Σκάι ο Δ. Στρατούλης δήλωσε ότι οι επικεφαλής της αστυνομίας αρνούνται να τους ενημερώσουν.

Καταδίκασε την κυβέρνηση λέγοντας ότι επιχείρησε νύχτα σαν τον κλέφτη να διώξει τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία.

Συλλαλητήριο το απόγευμα για την ΕΡΤ

Η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης καλεί σε μαζικό συλλαλητήριο στις 4μμ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής με αφορμή την αστυνομική εισβολή τα ξημερώματα στο ραδιομέγαρο. «Η ίδια ώρα έχει ήδη μπει στις ατζέντες των συνδικάτων και αναμένονται αποφάσεις, τις επόμενες ώρες», αναφέρουν σε ανακοίνωση.«Παρόμοια επέμβαση με της 17 Νοέμβρη»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης κατήγγειλε την επέμβαση ως αντιδημοκρατική ενέργεια: Δέκα μέρες πριν από την 17η Νοεμβρίου η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μία παρόμοια εισβολή στο ναό της δημοκρατίας και της ενημέρωσης τόνισε και πρόσθεσε ότι εισβολές αστυνομικών δυνάμεων σε χώρους δημοσιογραφικούς, δεν γίνονται παρά μόνο σε περίοδους εκτροπής, ή ανωμαλίας. Αυτή είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων υπογράμμισε ο κ. Σαββίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΤ ΜΑΤ Εισαγγελέας εκκένωση μπήκαν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ