Πως να προφυλαχθείτε από την καταιγίδα- Μέτρα αυτοπροστασίας [λίστα] - iefimerida.gr

Πως να προφυλαχθείτε από την καταιγίδα- Μέτρα αυτοπροστασίας [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σημερινή κακοκαιρία και η καταιγίδα η οποία έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα της Τετάρτης, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, με αρκετά απρόοπτα να έχουν ήδη συμβεί.

Προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά ή ακόμη και τραυματισμοί, θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και να μεριμνήσετε για την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων. Ειδικότερα:

  • Μεταβάλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Εάν ωστόσο είναι επιβεβλημένη ανάγκη, τότε θα πρέπει να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Ακολουθείστε κατά γράμμα τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Αποφύγετε να διασχίσετε χείμαρρους και ρεύματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό σας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά
  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ