Όταν ο δαιμόνιος Ωνάσης έδινε οδηγίες στον Βαλεντίνο πως να σχεδιάσει ρούχα για την Τζάκι Κένεντι - iefimerida.gr

Όταν ο δαιμόνιος Ωνάσης έδινε οδηγίες στον Βαλεντίνο πως να σχεδιάσει ρούχα για την Τζάκι Κένεντι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ωνάσης λάτρευε τις γυναίκες, είχε γούστο, είχε χρήματα και θάρρος. Ετσι δεν δίσταζε να δίνει ακόμη και οδηγίες σε κορυφαίους μόδιστρους όπως ο Ιταλός γκουρού της μόδας Βαλεντίνο, για τα ρούχα που θέλει να φοράει η αγαπημένη του Τζάκι.
Γράφει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Σίβυλλα στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος:
«Η Jackie O' φορούσε λευκό στενό capri παντελόνι, μαύρο t-shirt και τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά που χάριζαν ένα "touch" μυστηρίου στο πρόσωπό της. Είχε στολίσει τα αυτιά της με τους αγαπημένου στης χρυσούς κρίκους "Zolotas". Η σύζυγος του Αριστοτέλη Ωνάση περπατούσε ξυπόλυτη. Μια εντυπωσιακή φιγούρα, ένα πραγματικό fashion icon. Δίπλα της ο Βαλεντίνο είχε επιλέξει επίσης κατάλευκο παντελόνι, πουκάμισο με patterns και μια μεγάλη ζώνη με ογκώδη χρυσή αγκράφα. Ο διάσημος Ιταλός μαιτρ συμπλήρωνε το ντύσιμό του με πάνινα παπούτσια. Πίσω ακριβώς με total white σύνολο ακολουθούσε ο στενός του φίλος και πολύτιμος συνεργάτης Τζιανκάρλο Τζιαμέτι. Οι τρεις φίλοι κατευθύνονταν στο σπίτι του Βαλεντίνο το οποίο βρισκόταν στο μαγευτικό, κοσμοπολίτικο Κάπρι. Μία από τις ωραιότερες, πολυτελέστερες και πλέον «θορυβώδεις» βίλλες του ιταλικού Νότου αφού εκεί συγκεντρώνονταν οι σημαντικότερες προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ.

Η φωτογραφία σε black and white με τους τρεις φίλους τραβήχτηκε από τους paparazzi το καλοκαίρι του 1971. Ένα ακόμα καυτό καλοκαίρι του ιταλικού Νότου. Ο Έλληνας μεγιστάνας και η κομψότατη σύζυγός του περνούσαν όπως πάντα λίγες μέρες διακοπών στο Κάπρι. Κοντά στο στενό τους φίλο Βαλεντίνο και τον... Τζιανκάρλο βέβαια. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Ιταλός designer είχε σχεδιάσει το περιβόητο μίνι νυφικό της Τζάκι. Όταν εκείνο το βροχερό απόγευμα του Οκτωβρίου του 1968 η χήρα του Κένεντι παντρεύτηκε τον Έλληνα μεγιστάνα στο Σκορπιό.

Ο μπρουτάλ Ωνάσης και τα καλέσματα στο γιοτ «Χριστίνα»
Ο Τζιαμέτι θεωρούσε εξαιρετικά σημαντική γνωριμία αυτή με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Τον γνώρισε όπως και ο Βαλεντίνο μέσω της Τζάκι. Ο Τζιανκάρλο έλεγε πάντα στους φίλους του: «Ήταν τρομερή προσωπικότητα». Ένας άνδρας εξωστρεφής, δυναμικός, σίγουρα brutal. Αυτό το πρωτόγονο όμως στοιχείο τον έκανε ακαταμάχητο. Απόλυτα sexy». Ο Ωνάσης έφθανε πάντα στο Κάπρι με την θαλαμηγό «Χριστίνα». Επισκεπτόταν πάντα το σπίτι του Βαλεντίνο. Διοργάνωνε όμως και ο ίδιος μεγάλα party στο «Χριστίνα». Η σαμπάνια έρρεε άφθονη. Κάποιες φορές ζητούσε από τους καλεσμένους του να... μεταμφιεστούν σε αρχαίες θεότητες. Και εκείνοι φυσικά ακολουθούσαν τις οδηγίες του!

Άποψη για τα ρούχα της Τζάκι
Ο κροίσος είχε άποψη ακόμα και για το ντύσιμο της συζύγου του. Ξόδευε άλλωστε τεράστια ποσά για την γκαρνταρόμπα της. Του άρεσε ο συνδυασμός του black and white για το πρωινό της ντύσιμο. Το βράδυ όμως την συμβούλευε να τυλίγει το λεπτεπίλεπτο σώμα της με αέρινα, πολύτιμα υφάσματα. Έλεγε ότι η Τζάκι εκείνες τις στιγμές θύμιζε Σειρήνα ή Ελληνίδα θεά. Ο Ωνάσης πάντα ανέφερε την Ελλάδα. Είχε «κόλλημα» με την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά και αναφερόταν συνέχεια στους υπέροχους Greek gods. Φαίνεται όμως ότι τελικά οι Έλληνες θεοί δεν τον βοήθησαν. Η λάμψη, τα parties, οι σαμπάνιες και η... απόλυτη δυστυχία. Ο γάμος του με την Τζάκι έληξε άδοξα. Η ιστορία του Ωνάση τελικά μοιάζει με την τραγωδία των Ατρειδών...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ