Επτά σημάδια εξάρτησης των μικρών παιδιών από έξυπνες συσκευές - iefimerida.gr

Επτά σημάδια εξάρτησης των μικρών παιδιών από έξυπνες συσκευές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία χρόνια και μετά την έλευση πολλών «έξυπνων» φορητών συσκευών στην ζωή μας, οι ψυχολόγοι παρατηρούν συμπτώματα εξάρτησης και στέρησης σε άτομα τα οποία κάνουν χρήση έξυπνων κινητών και tablets.

Έτσι όταν οι συσκευές αυτές μπαίνουν στα σπίτια μας, είναι φυσικό να πέφτουν και στα χέρια μικρών παιδιών, τα οποία κάνουν αλόγιστη χρήση. Όπως αναφέρει το livescience.com, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τετράχρονου κοριτσιού στην Μεγάλη Βρετανία που αναγκάστηκε να επισκεφθεί ψυχολόγο, εξαιτίας της εξάρτησης που είχε αναπτύξει με το tablet του.

Η επιστημονική κοινότητα σκέφτεται να εντάξει τέτοιου είδους ψυχικές διαταραχές στα εγχειρίδιά της καθώς οι επιπτώσεις στην υγεία είναι πλέον ορατές.Με ποιο τρόπο, όμως, κάποιος γονιός μπορεί να καταλάβει ότι το παιδί του είναι εξαρτημένο από τέτοιες συσκευές; Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη λίστα:

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως ο υπερβάλλων ζήλος για μια καινούρια δραστηριότητα είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Τα περισσότερο από τα παραπάνω συμπτώματα μπορούν να αποφευχθούν, αρκεί οι γονείς από νωρίς να θέσουν όριο στα παιδιά και να τους δώσουν να καταλάβουν πως υπάρχουν επιπτώσεις από την υπερβολική χρήση. Το γεγονός ότι ένα παιδί δεν μπορεί να αποχωριστεί το tablet ή το κινητό του δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι εθισμένο σε αυτό. Ίσως απλά οι γονείς να μην μπορούν να θέσουν τα όριά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ