Ευρωβουλή εναντίον Τρόικα: Εάν είχαμε περισσότερο έλεγχο δεν θα μειωνόταν ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ευρωβουλή εναντίον Τρόικα: Εάν είχαμε περισσότερο έλεγχο δεν θα μειωνόταν ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής Οτμαρ Καράς, ο επικεφαλής των ελέγχων για την λειτουργία της Τρόικα, ο οποίος κατηγόρησε τους εκπροσώπους των δανειστών για αδιαφάνεια.

«Εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ισχυρότερο ρόλο στις εργασίες της Τρόικα σίγουρα δεν θα είχε μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα» ισχυρίζεται ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Ότμαρ Καράς που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Παράλληλα, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής κατηγόρησε ευθέως την Τρόικα για αδιαφάνεια και έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης σε συνέντευξη του στην αυστριακή ραδιοφωνία.

Η αξιολόγηση της τρόικας από το Ευρωκοινοβούλιο αρχίζει στις 5 Νοεμβρίου στην Επιτροπή Οικονομίας και Νομισματικής Πολιτικής, και ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί πριν τις ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ