Σάλος στο ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις Πάγκαλου: Αποδεικνύεται ότι γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις - iefimerida.gr

Σάλος στο ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις Πάγκαλου: Αποδεικνύεται ότι γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έκπληξη της Κουμουνδούρου προκάλεσε η άνεση με την οποία ο Θεόδωρος Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι γίνονταν παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ απο τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που έχει ήδη εκφράσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παράνομες παρακολουθήσεις στη χώρα μας.

«Όταν ο κ. Πάγκαλος ... διασκεδάζει (!), ακούγοντας τον Αμερικανό πρέσβη να ανταλλάσσει ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς πόσοι και ποιοι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι επιλέγουν τον ίδιο τρόπο "διασκέδασης"», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Από τις δηλώσεις Πάγκαλου, πρόσθεσε, επιβεβαιώνεται η ήδη εκφρασμένη ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανύπαρκτη προστασία του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου, αλλά και για την λειτουργία μηχανισμών που χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και δημοκρατικό έλεγχο κινούνται ανεξέλεγκτα.

Σημειώνεται επίσης ότι οι επίμαχες δηλώσεις του πρώην υπουργού, έρχονται σε συνέχεια εκείνων του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου για την φύλαξη από τον ίδιο των απόρρητων αμυντικών σχεδίων της χώρας, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά αφορούν ένα άλλο απόρρητο, αυτό των τηλεπικοινωνιών.

Μήπως όμως, καταλήγει ο κ. Δρίτσας, «ο ... "έμπειρος" κ. Πάγκαλος δια της καλλιέργειας κλίματος φαιδρότητας σπεύδει να προλάβει, να υποβαθμίσει, να διασκεδάσει και τελικά να καλύψει την σημασία των αποκαλύψεων του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σχετικά με την ύπαρξη εγγράφου της NSA, στο οποίο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών;»

Κεδίκογλου: Στα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος η δράση της ΕΥΠ

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος υπεραμύνθηκε του ρόλου και της αποοστολής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληφοροριών.

Η ΕΥΠ είναι κατά το νόμο υπεύθυνη για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και προφανώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ επιτελεί την αποστολή της «μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος, σεβόμενη ταυτόχρονα φίλους και συμμάχους». Αλλωστε, συμπλήρωσε, είναι γνωστό πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συνεργάζεται εδώ και χρόνια, με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών για την πάταξη του φαινομένου της τρομοκρατίας.

Κάθε περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την αποστολή της ΕΥΠ μόνο ως υπονόμευση του έργου της μπορεί να εκληφθεί και ως εκ τούτου περιττεύει, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ