Θύελλα στη Θεσσαλονίκη - Η σκιά του Ακη πάνω από την παρέλαση - iefimerida.gr

Θύελλα στη Θεσσαλονίκη - Η σκιά του Ακη πάνω από την παρέλαση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να καλέσει στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης της Χρυσή Αυγή. Τα πολιτικά κόμματα το Σάββατο με δηλώσεις του καταδίκασαν την απόφαση, ωστόσο, την Κυριακή ξέσπασε εκ νέου πολιτικός σάλος με νεότερες δηλώσεις του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος όχι μόνο εμφανίστηκε αμετακίνητος στην απόφασή του να καλέσει στην παρέλαση τη ΧΑ αλλά, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την κίνησή του αυτή είπε ότι άλλος περιφερειάρχης, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε: «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

«Δεν θεωρώ ότι ενας περιφερειάρχης απενεχοποιεί τη ΧΑ αν κληθεί στην εξέδρα. Οφείλω ως περιφερειάρχης να καλεσω τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Δεν μπορεί να εφαρμόζονται α λα κάρτ οι νόμοι από έναν περιφερειάρχη», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Βενιζέλος ζητά την παραίτηση Τζιτζικώστα λόγω... ανοησίας

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο με ανακοίνωσή του ζήτησε την παραίτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα «λόγω ανοησίας» αναφέροντας, μάλιστα, ότι ο περιφερειάρχης Κέντρικης Μακεδονίας υιοθέτησε τη ναζιστική λογική της ΧΑ, προσβάλλοντας και τη ΝΔ.

«Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του.Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωσή της.

Κωνσταντινόπουλος: Να μην συμμετάσχει στην παρέλαση ο Τζιτζικώστας

Η αντίδραση από πλευράς ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος ζήτησε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα να μην συμμετάσχει στην παρέλαση, καθώς «είναι προσβολή για τον Πρόεδρο της δημοκρατίας».

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις καλούμε τον κ. Τζιτζικώστα να μην συμμετέχει στην παρέλαση, είναι προσβολή για τον Πρόεδρο της δημοκρατίας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Κεδίκογλου: Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να προβεί σε διορθωτική δήλωση

Αιχμηρή ήταν και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για γκάφα πάνω στην γκάφα και ζήτησε από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να προβεί σε διορθωτική δήλωση.

«Οταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά στη γραπτή του δήλωση το κ. Κεδίκογλου.

Τζιτζικώστας: Δεν υπονόησα και δεν υπονοώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση

Λίγο αργότερα ο κ. Τζιτζικώστας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση μέσω της οποίας προσπαθεί να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα υποστηρίζοντας ότι δεν υπονόησε και δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως εξής:

«Σε ότι αφορά το ζήτημα της δήλωσής μου σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί θέλω να διασαφηνίσω ότι:

Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου.

Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες.

Θέλω τέλος να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της παρέλασης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα « τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ