Χαράς ευαγγέλια για τους χρήστες των Mac -Δωρεάν από εδω και πέρα το λογισμικό της Apple - iefimerida.gr

Χαράς ευαγγέλια για τους χρήστες των Mac -Δωρεάν από εδω και πέρα το λογισμικό της Apple

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από τις βελτιώσεις στο λογιμσικό των tablet iPad και των λάπτοπ MacBook, σήμερα η Apple ανακοίνωσε μνημειώδη νέα σχετικά με το παλαιότερο λειτουργικό λογισμικό: δε θα χρεώνει για την τελευταία ενημέρωση λογισμικού, Mac OS X 10.9 Mavericks, σπάζοντας την παράδοση που μετράει πάνω από 16 χρόνια. Δεκαοκτώ χρόνια νωρίτερα, η τεχνολογικά κυριαρχούσα εταιρία "έβγαλε" σχεδόν το μισό προυπολογισμό της πουλώντας άδειες χρήσης του λογισμικού της. Τώρα, όπως επιβεβαίωσε η Apple, οι τιμές του OS κατευθύνονται προς μηδενική χρέωση.

Οι τιμές του λογισμικού της Apple κυμάνθηκαν αρκετά τα τελευταία χρόνια. Μετά απο τέσσερις εκδόσεις στην τιμή των 129$, η Apple έριξε την τιμή σε μόλις 29$ με το λογισμικό του 2009, OS X 10.6 Snow Leopard, ακολουθούμενο από την περσινή έκδοση OS X Mountain Lion στα 19$. Η Microsoft, βασσίλισα στα λογισμικά συστήματα στα μέσα του '80 και του '90, ακόμα χρεώνει τους κατασκευαστές υπολογιστών που έχουν ήδη εγκατεστημένα λογισμικά. Αυτού του είδους η προώθηση όμως μαραζώνει, με την Apple να έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία στον τομέα. Και μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε οτι, όπως και η Apple, δε θα χρεώσει τους καταναλωτές για την τελευταία σουίτα της, Windows 8.1.


Πλέον, για τον μέσο καταναλωτή, η αλλαγή στη τιμή των λογισμικών της Apple δε θα είναι τόσο προφανής. Όμως, για τoυς μετόχους της Microsoft, η αλλαγή αυτή είναι κάτι παραπάνω από τρομακτική, γιατί σημαίνει ότι θα πρέπει να εξομαλύνει αλλίως το 25% του προυπολογισμού που έχασε με την επιχειρηματική κίνηση της Apple.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apple Microsoft λογισμικό δωρεάν OS X Mavericks
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ