Süddeutsche Zeitung: «Για λύπηση ο Στουρνάρας- Η Ελλάδα θα σταθεί πολύ δύσκολα στα πόδια της - iefimerida.gr

Süddeutsche Zeitung: «Για λύπηση ο Στουρνάρας- Η Ελλάδα θα σταθεί πολύ δύσκολα στα πόδια της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat σχετικά με τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα κρατικά σε ΕΕ και Ευρωζώνη γράφει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία προειδοποιεί ότι η διαδικασία προσαρμογής για την Ελλάδα θα διαρκέσει ακόμη χρόνια.

Σε δημοσίευμα της, η SZ τονίζει πως οι χώρες σε ΕΕ και Ευρωζώνη βρίσκονται σε καλό δρόμο, εκτός από την Ελλάδα, η οποία συνιστά ιδιαίτερη περίπτωση:

«Στην Ελλάδα, με το χρέος της στο 160%, δεν αναγνωρίζει κανείς ότι θα σταθεί κάποτε στα πόδια της. Κάθε μικρή ανάπτυξη και κάθε μείωση του ελλείμματος ξεθωριάζει μπροστά σε αυτό το γιγάντιο βουνό. Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποφευχθεί η ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται και στον υπουργό Οικονομικών αναφέροντας: «Θα πρέπει κανείς να λυπάται το Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο μιλά για τον προσεχή μισό χρόνο. 'Κόλαση μέχρι τον Ιούνιο' δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές, οι οποίοι εντόπισαν και πάλι μία νέα τρύπα χρηματοδότησης».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ