Στα άδυτα των γυναικείων δωματίων – Ένα ταξίδι πολιτισμού και κουλτούρας μέσα από τη γυναικεία καθημερινότητα [εικόνες] - iefimerida.gr

Στα άδυτα των γυναικείων δωματίων – Ένα ταξίδι πολιτισμού και κουλτούρας μέσα από τη γυναικεία καθημερινότητα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό πρότζεκτ παρουσίασαν οι φωτογράφοι Gabriele Galimberti και Edoardo Delille «εισβάλλοντας» στον προσωπικό χώρο κάθε γυναίκας.

Το πρότζεκτ έχει τίτλο «Mirrors and Windows» (Καθρέφτες & παράθυρα) και οι δημιουργοί ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες του πλανήτη -μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα- και ζήτησαν από διάφορες γυναίκες να ανοίξουν την πόρτα στον πιο προσωπικό τους χώρο και να παρουσιάσουν το δωμάτιό τους.

«Μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε να καταδείξουμε τις διαφορές των πολιτισμών, της κουλτούρας αλλά και της αισθητικής των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το υπνοδωμάτιο είναι η ιδανική περίπτωση, αφού αποτελεί τον πλέον προσωπικό χώρο για κάποιον. Γυναίκες μεταξύ 18 και 30 ετών ποζάρουν στο φακό και εντυπωσιάζουν», λένε οι φωτογράφοι. Οι διαφορές είναι μεγάλες και εντυπωσιακές, αφού άλλα δωμάτια είναι πολυτελή, άλλα φτωχικά, άλλα λιτά, άλλα υπερφορτωμένα.

«Οι γυναίκες μάς άνοιξαν την πόρτα ενός χώρου όπου αποτελεί τρόπον τινά το άβατό στους, αφού εκεί σκέφτονται, διαβάζουν, κλαίνε, ονειρεύονται, μονολογούν, ντύνονται, γελούν, εργάζονται, παίζουν, μοιράζονται τα μυστικά τους. Τώρα φωτογραφίζονται κιόλας για μας», συμπληρώνουν οι Gabriele Galimberti και Edoardo Delille. Και η Ελλάδα βέβαια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, αφού μια κοπέλα φωτογραφήθηκε στην Αθήνα.


Μπουένος Άιρες, Αργεντινή


Κολωνία, Γερμανία


Edea, Καμερούν


Kayman Islands


Καρθαγένη, Κολομβία


Κάιρο, Αίγυπτος


Αθήνα, Ελλάδα


Maniche, Ταϊτή


Άμστερνταμ, Ολλανδία

Mumbai, ΙνδίαVareze, ΙταλίαΛος Άντζελες, ΗΠΑΛονδίνο, ΒρετανίαVeracruz, ΜεξικόΠαρίσι, ΓαλλίαΡίο ντε Τζανέιρο, ΒραζιλίαVevey, ΕλβετίαΤορόντο, Καναδάς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ