Στα καραβάνια με τους τσιγγάνους της νέας γενιάς-Ενα υπέροχο φωτογραφικό αφιέρωμα στη πολύχρωμη ζωή τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Στα καραβάνια με τους τσιγγάνους της νέας γενιάς-Ενα υπέροχο φωτογραφικό αφιέρωμα στη πολύχρωμη ζωή τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από τουλάχιστον 25 χρόνια ο φωτογράφος Ιαν ΜακΚέλ εστίασε το φακό του σε ένα γκρουπ πολέμιων της Θάτσερ στο Λονδίνο. Ο Βρετανός επιβιβάστηκε μαζί τους σε ένα μικρό βαν, που το αυτοαποκαλούσαν το «κομβόι της Ειρήνης», και άφησαν πίσω τους το πολύβουο Λονδίνο για μια εξόρμηση στη βρετανική εξοχή. «Ηταν σαν να συναντά το 'Κουρδιστό Πορτοκάλι' τις καλοκαιρινές διακοπές», είχε πει ο ΜακΚελ στο Forbes. «Ανακάλυψα την ομορφιά της αναρχίας τους...», είχε πει.

Ο ΜακΚελ επέστρεψε στην ύπαιθρο για το θερινό φεστιβάλ του Στόουνχεντ το 2001 όπου γνώρισε ταξιδιώτες που επενέβαιναν σε ιππήλατα τροχόσπιτα-ως μέσο μεταφοράς τους-, υιοθετώντας έναν νεο-χίπικο και πανκ τρόπο ζωής. Ετσι, για τα επόμενα 10 χρόνια ο φωτογράφος ταξίδευε και φωτογράφιζε το πολύχρωμο και πολύβουο αυτό γκρουπ το οποίο συμπεριέλαβε στο φωτογραφικό άλμπουμ του «The New Gypsies».

Οι νομάδες, που δεν έχουν σχέση με τους Ρομά, είναι μια έθνικ ομάδα που ιστορικά αποκαλούνται τσιγγάνοι. Έχουν υιοθετήσει τις πτυχές του παλιού νομαδικού τρόπου ζωής, αλλά και με πολλούς τρόπους παραμείνουν συνδεδεμένοι με τον σύγχρονο κόσμο. Σύμφωνα με τον ΜακΚελ διαθέτουν κινητά τηλέφωνα, διατηρούν λογαριασμούς στο Facebook και ακόμη κάνουν χρήση της ηλιακής ενέργειας.

Πηγή: slate.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ