Τέλος στις μελέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις βάζει το ΥΠΕΚΑ - iefimerida.gr

Τέλος στις μελέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις βάζει το ΥΠΕΚΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς κατάργηση οδεύουν οι μελέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα πρέπει να εκπονούνται σε έργα κατηγορίας «Β», με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη να έχει προγραμματίσει την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ηδη, ο Γιάννης Μανιάτης έχει υπογράψει αρκετές υπουργικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες απαλλάσσονται από την υποχρέωση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κτιριακές εγκαταστάσεις ως 20.000 τ.μ., εμπορικά κέντρα, συγκροτήματα καταστημάτων, υπεραγορές, πολυκαταστήματα ως 5.000 τ.μ., μουσεία, εγκαταστάσεις χονδρικού εμπορίου όπως κρεαταγορές, ιχθυαγορές, λαχαναγορές ως 10.000 τ.μ., γήπεδα, κτηνοτροφικές μονάδες και πρατήρια καυσίμων, αναφέρει το Βήμα.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, τέτοιου είδους έργα έχουν μόνο τοπικές και ασήμαντες επιπτώσεις στο περιβάλλον και η κατάργηση των μελετών αξιολογείται ως κίνηση προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Οι μελέτης, θα αντικατασταθούν από μια αίτηση και ένα έντυπο με τις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις το οποίο θα συμπληρώνει ο φορέας του έργου ο οποίος θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την τήρηση των δεσμεύσεων αυτών.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ