Η τεχνολογία έχει και ανθρώπινο πρόσωπο – Ξαναβρήκε την οικογένειά του μετά από 25 χρόνια χάρη στο Google Earth [βίντεο] - iefimerida.gr

Η τεχνολογία έχει και ανθρώπινο πρόσωπο – Ξαναβρήκε την οικογένειά του μετά από 25 χρόνια χάρη στο Google Earth [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν ήταν πέντε ετών, o Saroo Brierley χάθηκε σε ένα τρένο στην Ινδία. Έπειτα από περιπλάνηση εβδομάδων στην Καλκούτα, υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Αυστραλών που του παρείχαν ένα άνετο κι ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον.

Το 2009, όταν ο Brierley αποφοίτησε από το κολέγιο, αποφάσισε να κάνει μια προσπάθεια να βρει την οικογένειά του χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική του μνήμη και το Google Earth και τα κατάφερε.

Έγραψε μάλιστα ένα βιβλίο με τίτλο «A Long Way Home», περιγράφοντας το μέχρι τώρα ταξίδι του, κάτι που ενέπνευσε πολύ τη Google, η οποία δημιούργησε ένα καθηλωτικό βίντεο που συνοψίζει τη ζωή του Brierley σε μόλις τρία λεπτά.

Το εντυπωσιακό σε αυτό το βίντεο είναι πως έστω για λίγα λεπτά, ξεχνάς το πόσο τεράστια είναι η βάση φωτογραφικών δεδομένων της Google που έχει χαρτογραφήσει σχεδόν όλο τον πλανήτη και μένεις στο πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι σε μια τέτοια προσωπική στιγμή.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ