Η λίστα της ντροπής: Εκεί που τα παιδιά αντί να παίζουν και να πηγαίνουν σχολείο εργάζονται σκληρά - iefimerida.gr

Η λίστα της ντροπής: Εκεί που τα παιδιά αντί να παίζουν και να πηγαίνουν σχολείο εργάζονται σκληρά

Η λίστα της ντροπής: Εκεί που τα παιδιά αντί να παίζουν και να πηγαίνουν σχολείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αμερικανική εταιρεία ανάλυσης ρίσκου Maplecroft έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τις χειρότερες χώρες του κόσμου όσον αφορά στην παιδική εργασία όπου υπάρχουν 197 κράτη.Στην πρώτη θέση με τις χειρότερες συνθήκες για να εργάζεται ένα παιδί είναι η Ερυθραία. Ακολουθούν η Σομαλία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, εγώ την δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Μιανμάρ, το Σουδάν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Ζιμπάμπουε, η Υεμένη, το Μπουρούντι και η Νιγηρία. Η Κίνα, από 53η στο κατάλογο πέρυσι, βρέθηκε στην 20η θέση.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, περισσότερα από 85 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών εργάζονται σε όλο τον κόσμο ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNESCO.

Ζοφερή η εικόνα στην Ευρώπη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, δήλωσε πριν μερικές εβδομάδες ότι υπάρχει κίνδυνος ραγδαίας αύξησης της παιδικής εργασίας σε χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ