Ξαφνιασμένοι οι περαστικοί: Γυναίκες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στέκονται με το κεφάλι στο έδαφος και τα πόδια ψηλά παριστάνωντας τα δένδρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ξαφνιασμένοι οι περαστικοί: Γυναίκες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στέκονται με το κεφάλι στο έδαφος και τα πόδια ψηλά παριστάνωντας τα δένδρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απρόσμενη έκπληξη περίμενε την Τετάρτη όσους Θεσσαλονικείς έκαναν τη βόλτα τους στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας: Γυναίκες στέκονταν ακίνητες σε κατακόρυφο στάση (το κεφάλι στο έδαφος και τα πόδια ίσια τεντωμένα επάνω) παριστάνοντας τα δένδρα.

Πρόκειται για την περφόρμανς Αrvores (Δέντρα) της Clarice Lima και η οποία έγινε στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ. Επιδίωξη των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο πρότζεκτ η αντιστροφή του χώρου και η αμφισβήτηση του χρόνου. Το έργο εξερευνά τους πιθανούς τρόπους που διαθέτει ένα σώμα για να αντισταθεί, να επιμείνει και να προτείνει δυνατότητες.

Οι περαστικοί στον πεζόδρομο είδαν με έκπληξη τα σώματα των γυναικών να στέκονται ανάποδα στον πεζόδρομο, ενώ γέλιο προκαλούν οι διάλογοι των ξαφνιασμένων περαστικών. Παράδειγμα αυτός μεταξύ δυο γυναικών: Τι λες να είναι αυτό, ρώτησε η μία. Για τέχνη μοιάζει, απάντησε η άλλη.

Η performance επαναλαμβάνεται την Πέμπτη, 17/10 το απόγευμα στις 7 στο λιμάνι.

Πηγή: parallaximag.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ