Καθημερινή: Ο Στουρνάρας φεύγει από υπουργός Οικονομίας – Ισως αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδας - iefimerida.gr

Καθημερινή: Ο Στουρνάρας φεύγει από υπουργός Οικονομίας – Ισως αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρα από τις φήμες περί άρσης της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα – φήμες που διέψευσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – πηγές μέσα στη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν θα φτάσει στις εκλογές με υπουργό τον Στουρνάρα και περιγράφουν ποια είναι η επόμενη σημαντική θέση που τον περιμένει.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Καθημερινής. Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Κ.Π. Παπαδιόχος και Γ. Π. Τερζής:

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού προεξοφλούν πως ο κ. Σαμαράς δεν θα φθάσει στις επόμενες εκλογές με τον κ. Στουρνάρα. Οπως αφήνουν να εννοηθεί, είναι απλώς ζήτημα χρόνου η αντικατάστασή του, ενδεχομένως διά της αναβάθμισής του στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς τους επόμενους μήνες θα πρέπει να επιλεγεί ο διάδοχος του κ. Γ. Προβόπουλου.

«Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος της "απελευθέρωσης" από τα Μνημόνια και την τρόικα, προφανώς δεν μπορεί να πάει ο Σαμαράς σε εκλογές με τον υπουργό που υλοποίησε το πλέον σκληρό πακέτο μέτρων», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας -στο ερώτημα τι θα συμβεί αν τελικά απαιτηθούν νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο- ότι «αν ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να σώσει την πατρίδα καταστρέφοντας το κόμμα, δεν θα τον αφήσουμε...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ